(İSMAİL ÖRS) Aydın'ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Eker,  Fethiye'den önce görev yaptığı Diyarbakır'da, Selahattin Demirtaş ve diğer HDP'liler hakkındaki iddianameleri hazırlayarak ülke gündeminde büyük ses getiren  çalışmalara imza atmıştı.

HDP MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA İDDİANAME EKER'DEN 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı 2015 ile 2017 yılları arasında, bölücü terör örgütü ile birlikte hareket ettiği iddia edilen HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan ve Meclis'e gönderilen fezlekeleri hazırlamıştı. Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından, 4 Kasım’da eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri Gülser Yıldırım, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Meral Danış Beştaş, Ayhan Bilgen, Nimetullah Erdoğmuş, Hüda Kaya, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Osman Baydemir, İdris Baluken, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Leyla Zana ve Altan Tan’ın iddianameleri,  Kurtça Eker tarafından hazırlandı. 
Başsavcı Eker, daha önce Gaziantep’te görev yaptı. Daha sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atanan Eker’in bir sonraki görev yeri Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı olmuştu.