Yapılan denetim sonucunda Mahalli İdareler Başkontrolörünce 28 Ekim 2021 tarihli bir teftiş raporu düzenlendi. Rapora göre mevcut Başkan Aytekin Kaya döneminde, kayda değer hiçbir usulsüzlük ve sorun ile karşılaşılmadı. Denetimle ilgili açıklamada bulunan Başkan Kaya; “İncirliova Belediyesi’nin adı Aytekin Kaya döneminde hiçbir zaman yolsuzlukla, hırsızlıkla ya da kanunsuzlukla anılmayacak” diye konuştu.

İncirliova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı’nın denetiminden geçti. Mahalli İdareler Başkontrolörü tarafından yapılan denetimin ardından hazırlanan teftiş raporu, belediyeye sunuldu. Raporun Belediye Başkanı Aytekin Kaya dönemine ilişkin bölümünde, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında herhangi bir suç tespit edilmediği, belediye hizmet birimlerinin çalışma yerleri ile belediye teşkilatının hizmetin gereklerine uygun olduğu bildirildi. Gelir oranının ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince tahsil edilen imar ile ilgili harç tutarının daha üst seviyede olduğu belirtilen raporda, Başkan Kaya dönemindeki çalışmalardan övgüyle bahsedildi.

“UZUN YILLAR HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kendisine güvenen İncirliova halkının başını asla öne eğdirmeyeceğini vurgulayan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya; “Seçim döneminde halkımıza bir söz vermiştim. ‘Harcadığım her kuruşun hesabını vereceğim, dürüst ve şeffaf yönetim ilkesi bizim her zaman birinci ilkemiz, temel prensibimiz olacak’ demiştim. Verdiğim bu sözü tuttuğum müfettişler tarafından da tescil edilmiş oldu. Yapılan denetim neticesinde bizim dönemimizde gerçekleşmiş herhangi bir usulsüzlük ya da kanunsuzluk tespit edilmedi. Alnımız açık yüzümüz ak, tertemiz bir şekilde halkımıza hizmet ettik, vatandaşlarımızın da desteğiyle uzun yıllar hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle İncirliova Belediyesi’nin adı Aytekin Kaya döneminde hiçbir zaman yolsuzlukla, hırsızlıkla ya da kanunsuzlukla anılmayacak. Bize güvenen İncirliova halkının başını asla öne eğdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.