Koçarlı’da geçtiğimiz Haziran ayı sonu itibariyle başlayan Cincin Karpuzu hasadında sona gelindi. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın başlattığı tanıtım ve markalaşma hamlesiyle ününe ün katarak daha geniş kitlelere  de satış imkanına kavuşan Cincin Karpuzu üreticileri, makamında ziyaret ettikleri Başkan Kaplan’a son hasat karpuzlarını hediye ederek teşekkürlerini iletti.

“ÜRETİCİLERİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Koçarlı Cincin Mahallesi’nde 33 yıldan bu yana Cincin Karpuzu üretiminde bulunduğunu söyleyen üretici Uysal Serindağ, gerçekleşen ziyaretle ilgili yaptığı konuşmada, “Başkanımız geçtiğimiz yıl özel klip çekilmesini sağladığı karpuzumuzla ilgili olarak sonuna geldiğimiz bu hasat sezonunda da tanıtım ve markalaşma noktasında üzerine düşeni yaptı. Coğrafi işaret tesciline dönük olarak da ön çalışma başlatacaklarını daha önce de ifade etmişti. Kendisine bunun için de müteşekkiriz. Bölgemize ortalama 30 milyon liralık gelir sağlayan Cincin Karpuzu'nun daha da tanıtılması aynı zamanda üreticilerimizin daha çok kazanması demektir. Başkanımıza karpuzumuzun tanıtımı ve markalaşması için sağladığı destekler nedeniyle üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“HER GİTTİĞİM YERDE TAVSİYE EDİYORUM”

İlçeye özgü Cincin Karpuzu’nun üretiminde emeği geçen tüm çiftçi ve üreticilerin yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Kaplan, “Bu yıl kuraklık yaşanmasına rağmen tasarruflu su kullanarak üretim yapan tüm üreticilerimize yürekten şükranlarımı sunuyorum. Cincin Karpuzu’muza farklı illerden insanlarımızın her geçen yıl daha fazla ilgi ve talep gösteriyor olmalarından biz de çok mutluyuz. Genetiğiyle oynanmamış, doğal ve organik Cincin Karpuzu’muzu, ben her gittiğim yerde insanlarımıza güvenle tüketebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunuyorum. İnşallah tanıtım ve markalaşma konusunda daha çok mesafe katederiz ve üreticilerimizin böylelikle daha fazla kazanmanıza da vesile oluruz. Son hasat karpuzları bana ikram ederek minnet duygularını paylaşan çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Koçarlı’mızın tüm değerlerinin hak ettiği yere gelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.