Yeni Kıroba Gazetesinden Kıvanç Uğur'a açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kamuoyunda çokça tartışılan Büyükşehir Belediyesi’yle sorun yaşayıp yaşamadıkları konusundaki soruyu yanıtladı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir sorunu olmadığını söyleyen Mehmet Fatih Atay, “Onun da benle olmadığı düşüncesindeyim. Biz onunla aynı partideniz. Kol kırılır yen içinde kalır. Büyükşehir Belediye Başkanı’yla hiçbir sorunum yok. Bir daha inşallah aday olur Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bizim adayımız olur. Ben de Efeler’e inşallah aday olurum. Birlikte bir daha çalışma fırsatı buluruz diye düşünüyorum. Ama başkaları ne düşünür onu bilmem” ifadelerini kullandı. 
Atay, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“O da görevini yapıyor, ben de görevimi yapıyorum. Büyükşehir’le herhangi bir sorunum yok. Seçilmeden önce halka söz verdiğim ama yapamadığım bir şey yok. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım, CHP Gençlik Kolları İl Kongresi’nde, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar aday olduğunu söyledi. Ben dışarıdaydım, 2-3 gün sonra geldim. Kendisini arayıp, tebrik ettim. ‘Benim de adayım sizsiniz’ dedim. Teşekkür etti. ‘Ben de Efeler’e adayım. Umarım, birlikte çalışma fırsatı buluruz’ dedim.”