(İSMAİL ÖRS) Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve özel bir lisede işçi olarak çalışan 65 yaşındaki Hüsnü Çam, topladığı plastik şişe ve mavi kapaklar ile onlarca  ihtiyaç sahibi vatandaşın hayatına dokundu. Sergilediği davranış ile gönülleri fetheden Hüsnü Çam, hem doğayı temiz tutmak hem de engelli vatandaşlara yardım etmek amacıyla 10 yıldır sokakları adım adım geziyor. 

10 YILDA 1 TON MAVİ KAPAK VE PLASTİK ŞİŞE TOPLADI
10 yıl önce sokakta gördüğü yürüme engelli bir  vatandaşa yardım etmek amacıyla mavi kapak toplamaya başladığını söyleyen Hüsnü Çam, "Topladığım mavi kapaklar ile o kişinin tekerlekli sandalye almasını sağladım. O günden sonra hiç  vazgeçemedim. 1 tona yakın şişe ve mavi kapak topladım. Mümkün olduğunca işe yürüyerek gelip gidiyorum.  Lokantalardan, kahvehanelerden, çöplerden plastik şişe ve mavi kapak topluyorum. Önceden çevremdekiler bunu yadırgasa da şimdi bana yardımcı oluyor" dedi. Çalıştığı okulun öğrencileri ve personelinin de kendisine çok büyük destek verdiğini ifade eden Çam, "Bu projem günden güne yaygınlaştı. Çalıştığım okulda büyük destek gördü. Biz gerekli toplama işlemini yaptıktan sonra, Aydın Engelliler Spor Kulübü Derneği ile iletişime geçiyoruz. Onların yönlendirmesi ile ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyoruz " diye konuştu.
"DOĞA TEMİZ KALIYOR"
Topladığı mavi kapak ve plastik şişelerin doğanın temizliği için de önemli olduğunu kaydeden Çam, "Plastik doğada çok zor yok oluyor. Denizlerimizi, derelerimizi ve toprağımızı kirletiyor. Bu davranışımızla doğanın da temiz kalmasını sağlıyoruz. Gelecek nesillere i daha temiz ve daha yardımsever bir dünya bırakmak zorundayız" dedi.

BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR
Aydın Engelliler  Spor Kulübü Derneği Başkanı Yücel Balkım ise bugüne kadar onlarca engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşın yardımına koşan Hüsnü Çam'a teşekkür etti. Balkım, "Katkılarından dolayı kendisine sonsuz teşekkürler ediyoruz. Her zaman bizimle iletişim içinde oldu.  Hüsnü Çam gibi yardımseverlerin sayısının artması gerek. Kendisi hiçbir maddi ya da manevi karşılık beklemeden bu yolda emek harcıyor. Gencinden yaşlısına herkese örnek olacak bir davranış" dedi.