(İSMAİL ÖRS)  Kısa sürede işini büyüten Denktaşlı, yurt içi ve yurt dışına mevsiminde bulunmayan sebze - meyve gönderiyor.

Efeler'de yaşayan ve uzun yıllardır manavlık yapan 33 yaşındaki Ramazan Mesut Denktaşlı'nın eşi 9 yıl önce hamileliği döneminde kiraz aşerdi. Mevsiminde olmadığı için kirazı bulmakta zorlanan Denktaşlı, o günden sonra hamile kadınlara ve aşerenlere yönelik mevsiminde olmayan ve zor bulunan sebze-meyve ticareti yapmaya başladı. Kısa sürede işinde gelişen Denktaşlı, yurdun dört bir yanında ve farklı ülkelerde aşerenler için sebze-meyve gönderiyor.

"İNSANİ YARDIM AMACIYLA YAPIYORUM"

Bu işi ticari kazanç amacıyla değil insanı yardım yönüyle yaptığını ifade eden Denktaşlı, "Aşermede bir şekilde o ürünü bulmak gerekiyor. Zamanında biz bunun sıkıntısını yaşadık. Daha sonra kimse yaşamasın istedik. Elimizden geldiğince bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Hollanda, Gürcistan, Güney Afrika'dan ürünler getiriyoruz. Şokluyoruz ve soğuk hava depolarında muhafaza ediyoruz. Talebe göre meyve - sebze çeşitliliğini artırıyoruz. Yeni dünya, karadut, ahududu, ejder meyvesi, çağla gibi meyveler elimizde var. Kavun-karpuz zaten eksik olmuyor. Gürcistan'dan erik getiriyoruz. Bunun yanında adını sayamadığım birçok ürün var. Geçtiğimiz günlerde bir müşterimiz Avusturya'dan geldi. Ben bu işi ticari kazançtan çok insani yardım amacıyla yapıyorum. Parası olmayan birçok müşterimize de istediği ürünü istediği kadar verdim" diye konuştu.