Moda dünyasında hızla gelişen giyim tarzları ve her yıl değişen modeller, kadınların her zaman ilgi gösterdiği alanlar arasında. Öyle ki, bir yıl en çok tercih edilen parçalar, diğer yıl yerini bambaşka bir ürüne bırakıyor.

Aydınlı mağaza işletmecisi Müjdem Örter, bu yazın en çok talep gören ürünleri ve dikkat çeken parçaları hakkında bilgi verdi.

YAZ AYLARININ RENKLERİ MAVİ, TURUNCU VE YEŞİL

Daha önceki yıllarda en çok tercih edilen siyah, beyaz gibi klasik renklerin yerini son yıllarda canlı, dikkat çeken renklere bıraktığını söyleyen Müjdem Örter, özellikle mavi, yeşil ve turuncunun bu yazın vazgeçilmezleri arasında olduğunu belirtti.

Örter, “Yazın en çok giyilen elbiselerden başlayalım. Bu yazın ön planda olan elbiseleri çiçekli ve salaş elbiseler. Tüm giysilerde canlı renkler dikkat çekiyor. Özellikle mavi, turuncu, yeşil ön planda. Bu yıl mini elbiseler de uzunlara göre daha çok talep görenler arasında” dedi.

KİMONO GÜNLÜK GİYİMDE DE TERCİH EDİLİYOR

Örter, sahillerin vazgeçilmezlerinden olan kimononun bu yıl sokak giyiminde de kullanılmaya başladığını belirterek, “Kimono, bu yıl sadece tatilde bikini veya mayonun üzerine giymek için değil, günlük kombinlerde de sıkça kullanılıyor. Düz, mini elbiselerin üzerine giyilebildiği gibi kot şortlar ve braletlerin üzerinde de tercih ediliyor” diye konuştu.

SALAŞ VE BOYFRİEND ÜRÜNLER DİKKAT ÇEKİYOR

Kot şortlarda ise, yüksek bel modasının yine en çok tercih edilenlerden olduğunu ifade eden Örter, “Elbiselerde olduğu gibi şortlarda da salaş yani boyfriend modası var. Üzerine giyilen crop üstlerle bol kesim şort kombinleri yazın vazgeçilmezleri arasında. Yırtık, ipli şortlar en çok beğenilenler. Şort etekler de kurtarıcı parçalar arasında yer alıyor. Kullanışlı ve rahat olması sebebiyle ilgi gören parçalardan” dedi.

BASİC CROPLAR RENKLİ OJELER VE TAKILARLA KOMBİNLENİYOR

Üst giyimde desenlerin tercih edilmediğini, daha çok düz parçaların talep gördüğünü ifade eden Örter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müşteriler, crop üstlerde desen istemiyor. Genellikle basic croplar tercih ediliyor. Çünkü sade üstler, renkli ojeler, renkli makyajlar veya takılarla birleştiğinde daha estetik bir görüntü oluşuyor. Ayrıca, basic parçalar her zaman her şeyle kullanılabildiği bildiği için de en çok tercih edilenler arasında. Kışın da giyilebilen, değerlendirilebilen parçalar düz crop üstler.”

CANLI RENK MODASI KIŞIN DA SÜRECEK

Mavi, yeşil, lila, turuncu gibi renklerin kış koleksiyonlarında da yerini alacağını dile getiren Örter, “Kış aylarında tercih edilen siyah, kahverengi gibi koyu renk modası artık geçti. İnsanlar, her mevsim canlı renklere sahip giysileri kullanmak istiyor. Yani yaz ayında dikkat çeken yeşil, turuncu, mavi renkleri bu kış da ilgi göreceğe benziyor. Patlayan, neon renkleri de çok göreceğiz bu yıl” ifadelerini kullandı.