Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Atakan Erefe, örnek bir davranışa imza attı. Yurdun dört bir yanında çıkan orman yangınları nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Erefe, yangında maddi ve manevi olarak zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede birçok kişinin destek verdiği kampanya sayesinde toplanan yardımlar yangın nedeniyle büyük zarar gören Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan vatandaşlara ulaştı.

“KAPI KAPI DOLAŞTIM”

Kampanyanın büyümesi için kapı kapı dolaşarak yardım topladığını ifade eden Erefe, “Televizyondan ya da farklı platformlardan yangın bölgelerini gördüğümde çok büyük üzüntü duydum. Bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim. Öncelikle İstanbul’da yaşayan iş adamları ile iletişim kurdum. Sağ olsunlar büyük destek verdiler. Daha sonra Kuşadası’nda kapı kapı dolaştım. Çünkü ne kadar çok yardım toplarsak o kadar çok fayda sağlamak demek. Kimin kapısını çalsam elinden geldiği kadar yardım etti. Bir günde bir kamyon yardım malzemesi topladık” diye konuştu. Toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda da sorumluluğu elden bırakmayan yardımsever genç, “Daha sonra yardımları almak için araç kiraladık. Tekrar kapı kapı dolaşarak yardımları kamyona yükledik. Bodrum’a götürdük” dedi.

“YARALARINE MERHEM OLSUN”

İmkanları dahilinde elinden geleni yaptığını belirten Erefe, “Yardımları ulaştırdığımızda çok mutlu oldum. Bölgede yangından zarar gören 10’a yakın mahalle dolaştık. Özellikle çocuklar yardımlara çok sevindi. Beni ailelerinden biri gibi karşıladılar. Umarım yaralarına merhem olur. Umarım tekrar yangınlarla mücadele etmek zorunda kalmayız” ifadelerini kullandı