Efeler'e bağlı Zeybek Mahallesi'nde bulunan 3. Sanayi Sitesi'nde oğlu Eren Aslan ile birlikte oto motor tamirciliği yapan Çetin Aslan, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çıkardığı "Oya gibi işle" isimli ilk şiir kitabının bir süre sonra, ikinci kitabı "Yar değince" ve son olarak 20 ulusal şairle birlikte "Bir avuç şair, bir avuç şiir" isimli adlı anloloji kitabını çıkardı.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Motor bölümü mezunu olan ve iş hayatına işportacılıkla başlayan sanayi esnafının sevilen abisi Şair Çetin Aslan'ın "Yar denince", "Kurşunla Yar", "Çekersin işte böyle", "Vurdun kalbime" ve eşi için yazdığı "Elifim" adlı
 5 şiiri de aralarında TRT'de çalışan sanatçılar tarafından bestelendi. Evli, 4 çocuk babası, iki torun dedesi olan Çetin Aslan'ın bestelenen şarkıları özellikle dijital medyada büyük beğeni  topluyor.

Esnaf Çetin, dükkanında fırsat buldukça hem müşterileri hem de sanayi esnafı için kitaplarını da imzalamayı ihmal etmiyor.
Şiir merakının ilkokul çağında başladığını ifade eden ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmada yazdığı şiirle il birincisi olan Çetin Aslan, şiirin Ahmet Haşim'in de dediği gibi “Sessiz bir şarkı" olduğunu ifade etti.

3 şiir kitabı çıkardığı pandemi sürecine de değinen Çetin, sanayi esnafının da pandemi sürecinde büyük bir sıkıntı çektiğini ancak salgının insanlara hayatın, çalışmanın, yitirmenin, dostluğun, sevginin, nefes almanın, dayanışmanın ve daha birçok şeyin kıymetini öğretmek gibi  faydasının da olduğunu ifade etti.

Kitaplaşan 250'nin üzerinde şiir yazan, Musiki Eseri Sahibi Gurubu Meslek Birliği MSG Üyesi olan Çetin'in en dikkat çeken şiirlerinden birisi de 'Pandemi' adlı şiiri oldu. İşte Çetin'in o şiiri:

CORONA 
Kimi kahpe mühimmatla kimini de virüsle
Piyonlar kalleş oldu  şeytan dürttü hevesle
Doldu mezarlar taştı boğulduk biz mateme
İnsanlık gitti gardaş, corona virüs geldi 

Artık güneş bir tuhaf sanki bizlere kızgın
Kalleş düşman sevinme seninde ölüm
yazgın
Yaradan vurdu şamar olunca böyle azgın
İnsanlık gittii gardaş corona virüs geldi

Dostluk  zaten bitmişti  salgın oldu bahane
Mangalda kül kalmadı nasıl keyif şahane
Bizler bozduk Doğayı su kattık şu ahenge
İnsanlık gitti gardaş corona virüs geldi

Yaşamın dengesini bozduk  çoktan hakettik
Misafirlik bitti bak kapılar kilitledik
Her şeyi bile bile gerçeğe kör kitlendik
İnsanlık gitti gardaş corona virüs geldi

Amaç yeni dünyadır gizli plan çalışma 
Her kes düşmüş derdine.kaçmaya hiç kalkışma
Bu iş adamı şişler tembelliğe alışma
İnsanlık gitti gardaş corona virüs  geldi

Aslan oğlu işine bak kardeşim üzülme Kötülükle savaş daim buzlanıp sakın çözülme
Türk'üz, akıl küpüyüz çare vardır evzinme
İnsanlık gittii gardaş corona virüs geldi.