Konuyla ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, "Aydın Kentimizde faaliyet gösteren firmalarımızın sektörlerinin öncü firmaları olması gurur verici."
Türkiye İhracatçılar Meclisi, ülkenin ilk 1000 bin ihracatçısını açıkladı. Listede, Aydın’dan 6 firma yer aldı. 
Açıklanan listeye göre listeye giren Aydınlı firmalar şöyle sıralandı:
Uğur Soğutma Makinalari Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kaltun Madencilik San. Nak. ve Akaryakıt Ticaret A.Ş, Jantsa Jant San. ve Ticaret A.Ş, USK Kimya A.Ş, Alabanda Madencilik Dış Ticaret A.Ş, Kırlıoğlu Tarımsal Ürünler Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. 
“BÜYÜK UMUT VERİCİ”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, “Güzelhisar Aydın Kentimiz ihracat rakamlarının her geçen yıl yükselmesi, kentimizde faaliyet gösteren firmalarımızın sektörlerinin öncü firmaları olması gurur verici. İhracatın artan kalite ile devamlılık kazanarak artması için dijital gerçeklik, yapay zeka, endüstri 4.0 disiplini ile Ar-Ge çalışmalarına önem verilmelidir. Bütün dünyayı etkisi altına alan salgına rağmen üretimdeki artış ve ihracat rakamlarının bir önceki yıla göre artış göstermesi de büyük umut verici” dedi.
Alıcık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Açıklanan listeye göre listeye giren Uğur Soğutma Makinalari Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kaltun Madencilik San. Nak. ve Akaryakıt Ticaret A.Ş, Jantsa Jant San. ve Ticaret A.Ş, USK Kimya A.Ş, Alabanda Madencilik Dış Ticaret A.Ş, Kırlıoğlu Tarımsal Ürünler Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş tebrik ediyor, başarıda emeği bulunan yöneticilerinden çalışanlarına kadar herkesi kutluyor teşekkür ediyorum.
Aydınlı firmalarımızın çok daha fazlasının önümüzdeki yıllarda listede olacağına inancımız tamdır. 
‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’ sözü ile ekonomik bağımsızlığın ve güçlü olmanın milli kodlarını bizlere miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yüzüncü yılına, güçlü siyaset, lider Türkiye, Hedef 2023 ilkelerinde; Cumhur İttifakı disiplininde büyük ve güçlü Türkiye ülküsüne ilerliyoruz."