(İSMAİL ÖRS) Olay, Efeler’e bağlı Ata Mahallesinde geçen Mart’ta yaşandı. Afyon'da görev yapan polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya, izin alarak memleketi Aydın’a geldi. İstanbul'da görev yapan polis memuru Suat Teke de eski kız arkadaşıyla konuşmak için Aydın’a geldi. Ancak ikili arasında tartışma yaşanınca, Suat Teke silahıyla Hatice Büşra Çetinkaya ve annesi Güngör Çetinkaya’ya kurşun yağdırdı. Olayda Hatice Büşra Çetinkaya hayatını kaybederken, annesi Güngör Çetinkaya ağır yaralandı. Bir önceki mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Hatice Büşra Çetinkaya'yı öldüren Suat Teke, bu kez duruşma salonunda savunma yaptı.  Savunmaların ve tanık ifadelerinin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti davanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. 

Mahkemede tanık olarak dinlenen hayatını kaybeden Büşra Çetinkaya’nın kuzeni P.S. , Suat Teke’nin  Büşra Çetinkaya’yı birçok kez tehdit ettiğini belirtti. Sarıçam, Teke’nin Çetinkaya’ya şiddet uyguladığını ve defalarca kavga ettiklerini söyledi. Suat Teke ise kendisine yönelik suçlamaları reddederek bunların gerçek olmadığını söyledi. 

ANNE ÇETİNKAYA DURUŞMAYA KATILAMADI

Saldırıda ağır yaralanan Hatice Büşra Çetinkaya'nın annesi Güngör Çetinkaya sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Anne Çetinkaya adına hukuki süreci yürüten avukat Hasret Ülkü İblikci duruşmada yer aldı. Baba Zekeriya Çetinkaya ve onun adına hukuki süreci yürüten Aydın Barosu Başkanı avukat  Gökhan Bozkurt duruşmaya katıldı.