AFAD Aydın İl Müdürlüğü ile Diyanet-Sen Aydın Şubesi’nin işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlerde, Aydın’daki 25 din görevlisi acil durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgi aldı. Dört gün süren program kapsamında din görevlileri, yangın veya deprem anında yapılacaklar, toplanma alanlarının önemi, deprem çantasında bulunması gerekenler, AFAD’ın arama kurtarma araçlarında bulunan ekipmanlar, çadır kurma, yaralı kurtarma gibi çok sayıda hayati konuda eğitim aldı. 
Eğitim sonunda din görevlileri bir tatbikat gerçekleştirdi. Burada eğitimlerde öğrenilen bilgiler uygulamalı şekilde gerçekleştirildi.
“HERKES BU KONUDA EĞİTİM ALMALI”
Eğitim süreciyle ilgili bilgi veren Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Marankoz, “Eğitimler bizim için çok faydalı oldu. Sosyal farkındalık açısında da çok önemli. Bilmediğimiz birçok konuda bilgi sahibi olduk. Arama kurtarmanın hayati önemini orada bir kez daha gördük. Herkesin bu eğitimi almasını tavsiye ederim. Yarın bizim başımıza bir afet gelmeyeceğinin garantisi yok. Doğal afet sonuçta. Eğitimsiz olursak, yangın veya afetlerde AFAD yetkililerine faydadan çok zararımız olabiliyor istemeden. O nedenle bu eğitimlerde, herkesin koordineli bir şekilde daha etkili, daha hızlı müdahale etmesinin önü açılıyor” dedi.