(İsmail ÖRS) - Olay, geçen yıl Ekim ayında Efeler’e bağlı Güzelhisar Mahallesi 41 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Dinçer Ö., dini nikahlı eşi ve 2 çocuğunun annesi olan Sinem Kaya’yla sokakta karşılaştı. Silahını çıkaran Dinçer Ö., Sinem Kaya’ya ateş etmeye başladı. Yaralı halde sokaktaki kuaför salonuna sığınan Sinem Kaya, burada hayatını kaybetti.Polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alınan Dinçer Ö. ise tutuklandı.Olayla ilgili genişletilen soruşturma kapsamında Dinçer Ö., hakkında ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Sinem Kaya’yı öldürme planını birlikte yaptığı öne sürülen Dinçer Ö.’nün sevgilisi G.K. hakkında ise ‘Tasarlayarak öldürmeye yardım etme’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

NASIL ÖLDÜRECEĞİNİ SEVGİLİSİ İLE PLANLAMIŞ

İddianamede, Dinçer Ö.’nün, Sinem Kaya’yı başka bir kadınla olan ilişkisini açığa çıkardığı için öldürdüğü öne sürüldü. Dinçer Ö.’nün telefonunda yapılan kriminal incelemede sevgilisi G.K., ile Whatsapp konuşmalarına yer verildi. Konuşmalarda, Dinçer Ö. ile G.K.’nın cinayeti birlikte planladığı ve G.K.’nın cinayetin ardından Dinçer Ö.’yü cezaevinden çıkana kadar bekleyeceğine yönelik konuşmaları iddianamede yer buldu.

“KIZIMA SÜREKLİ ŞİDDET UYGULUYORDU”

Hayatını kaybeden Sinem Kaya’nın öz babası Abdülhadi Kaya, Dinçer Ö.’nün kızı Sinem Kaya’yı sürekli darp ettiğini ve şiddet uyguladığını söyledi. Baba Kaya, “Kızım ile Dinçer Ö. yaklaşık 10 yıl önce dini nikah ile evlendi. Evlilik süreci boyunca Dinçer, kızıma sürekli şiddet uyguladı. Kızım daha önce Dinçer Ö.’den şikayetçi oldu ve kendisi hakkında işlem yapıldı. Kızım evinden ayrılarak bir süre benim yanımda yaşadı. Kocası tehdit ettiği için geri döndü. Daha sonra kızımın üzerine başka bir kadın getirdi. Kızım bu durumu kabul etmedi ve tekrar benim yanıma geldi. Tehditler nedeniyle geri döndü. Ölmeden 6 ay önce olayın gerçekleştiği sokağa taşınarak orada yaşamaya başladı. Kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışıyordu. Kızımın evliliği Dinçer Ö.’nün G.K., ile yaşadığı ilişki yüzünden bozuldu” ifadeleri yer aldı.

CİNAYET ANINI ANLATTI

İddianamede yer alan ifadesinde cinayeti nasıl planladığını anlatan Dinçer Ö., “Sokağa daha önce 4-5 kez gittim. Olaydan bir gün önce de gittim ama çocuklarımı göremedim. Olaydan bir gün önce Sinem Kaya bana farklı bir hesaptan hakaret içerikli mesaj attı. Bu durum psikolojimi bozdu. 7 tane mermisi olan tabancayı yanıma alarak olay günü tekrar sokağa gittim. Bir saat kadar bekledim. Buradan kalkacakken Sinem Kaya’yı gördüm. Sinem, sırtı dönük şekilde telefonla oynuyordu ancak telefonda ne yaptığını görmedim. Kendisine ‘Gel senin evine gidelim. Büyükleri çağıralım. Bu işi bitirelim’ dedim. Benden korktu ve kaçmaya başladı. Peşinden koştum. Silahı nasıl çektiğimi ve kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Neresinden isabet aldı hatırlamıyorum. Eşimin peşinden iş yerine girdim ve çıktığımda silahı sandalyeye bıraktım. Orada bulunan polislere teslim oldum” dedi.

“SİNEM KAYA YÜZÜNDEN EŞİMDEN BOŞANDIM”

Dinçer Ö.’nün sevgilisi olan ve Sinem Kaya cinayetini birlikte planladıkları iddia edilen G.K. iddianamede yer alan ifadesinde, Sinem Kaya’nın, Dinçer Ö. ile aralarında olan ilişkiyi ailesine anlattığı için eşinden ayrıldığını söyledi. G.K., “Dinçer ile olan ilişkimi etrafa Sinem Kaya anlattı. Eşim bana boşanma davası açtı. Eşim beni evden attı. Bu sürede İstanbul’da kardeşimin yanında kaldım. Ortada kalınca bana Dinçer sahip çıktı. Sinem Kaya yüzünden ailemle aram açıldı. Eşime ve aileme mesaj atarak Dinçer ile ilişkim olduğunu söyledi. Olay günü evimdeydim. Dinçer’e ne yaptığını sordum. Bana, ‘Bulvarda dolaşıyorum’ dedi. Ona eve dönmesini söyledim. Hiçbir zaman Dinçer’i Sinem’e karşı tahrik etmedim. Dinçer, Sinem’in kendisini tahrik ettiğini ve onu öldüreceğini söyledi. Ben yapmaması gerektiğini söyledim. Olayın gerçekleşmesinde herhangi bir etkim yok” dedi. Tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Dinçer Ö. ve tasarlayarak kastan öldürmeye yardım etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapsi istenen G.K. ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak