Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Balıkesir’e atandı. Soley’in yerine görevlendiren isim belli oldu. Daha önce Sultanhisar’da da gören yapan Furkan Alpay’ın vekaleten Karacasu Kaymakamlığı görevini yürüteceği öğrenildi.

Dedesinin hizmetli, babasının koruma olarak görev yaptığı Sultanhisar ilçesine Kaymakam olarak atanmasıyla gündeme gelen Alpay, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı için yapılan sınavda 100 kaymakam içinde Türkiye ikincisi olmuştu.

FURKAN ALPAY KİMDİR?

Furkan Alpay 1995 yılında Erzurum’da doğdu. 2019 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Alpay, aynı yıl İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı için yapılan sınavda 100 kaymakam içinde Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdi. Alpay, daha sonra Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Kaymakam Refikliği Stajlarını Akçakoca ve Bulancak ilçelerinde, Mülkiye Müfettişi Refakatindeki Teftiş Stajlarını ise Giresun ve Adana illerinde tamamladı. 6,5 ay Sultanhisar Kaymakamlığına vekalet eden Alpay, bundan sonra Karacasu Kaymakam vekili olarak görev yapacak.