İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araç sayısının her yıl yüzde 4 oranında artış gösterdiği Aydın’da kazaların önüne geçebilmek amacıyla uygulanan ‘Hayatı kafama takıyorum’, ‘Hayatıma kastım yok, kaskım var’ projesini gerçekleştirdi. İlde son yıllarda meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 53'ünün motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı kazalar olduğu belirtildi. 
Bu kapsamda, ilde görevli kuryeler ve motosiklet sürücülerine kurallara uymanın ve kask takmanın önemi hatırlatıldı. Sürücülere, bu konuda hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. 
“SAYGILI VE DUYARLI DAVRANALIM”
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hayatımızı kolaylaştıran motosikletleri/motorlu bisikletleri koruyucu ekipmanlarımız olmadan ve kaskımızı takmadan kesinlikle kullanmamalıyız. Ayrıca seyir halindeyken araçların arasından değil, trafik işaret ve levhalarına uyarak şeridimizden gitmeliyiz.
Trafiğin unsuru olan diğer araçların da motosiklet kullanıcılarını fark etmeleri, şerit değiştirirken ya da dönerken sinyallerini kullanmaları ve duraklama/park etme sonrası kapılarını kontrollü şekilde açmaları gerekmektedir.  Trafikte birbirimize karşı daha saygılı ve duyarlı davranarak maddi hasarların, yaralanmaların ve can kayıplarının önüne geçebileceğimizi unutmamalıyız” ifadelerine yer verildi.