(İsmail ÖRS) - Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Mehmet Kılınç’a bir süre önce Facebook üzerinde bir kadın profilinden arkadaşlık isteği gönderildi. İsteği kabul ettikten sonra Mehmet Kılınç’la iletişime geçen kişi, kendini Irak’ta görev yapan bir kadın asker olarak tanıttı. 

SÖZDE TERÖRİSTLERİN PARASINI VERECEKTİ

Irak’ta teröristlere ait yüklü miktarda para ele geçirdiğini söyleyen kadın, görev yaptığı yerin güvenli olmadığı bahanesiyle parayı Mehmet Kılınç’a göndermek istediğini söyledi. Teklifi kabul eden Mehmet Kılınç’ı birkaç gün sonra telefonundan arayan sözde asker, Kılınç’a ait tüm kişisel bilgilerinin yer aldığı kurye barkodunun görüntüsünü yolladı ve paranın sınırda olduğunu, gümrükten geçmesi için bin dolar göndermesi gerektiğini söyledi. 

PARAYI GÖNDERMEK İÇİN KREDİ ÇEKTİ

Kılınç, istenilen parayı karşı tarafın banka adresine yatırdı fakat vaat edilen para kendisine ulaşmadı. İlerleyen günlerde Mehmet Kılınç’ı tekrar arayan sözde kadın asker, para gönderme işlemlerinde sorun çıktığını iddia ederek parayı iletmek için 3 bin 500 dolar daha istedi.  
Kendisinde o kadar para olmadığı için çaresiz kalan Mehmet Kılınç, bankadan yaklaşık 30 bin Lira kredi çekti ve bu parayı da karşı tarafa yolladı. Aradan geçen süre içerisinde kendisine para gelmeyen Mehmet Kılınç, durumdan şüphelenmeye başladı. Sözde kadın asker tarafından tekrar aranan Kılınç’tan bu kez 9 bin 500 dolar istendi. Dolandırıldığını anlayan Kılınç, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

“ASKERİM DİYEREK VATANDAŞI KANDIRIYORLAR”

Dolandırıcıların kurbanı olduğunu söyleyen Mehmet Kılınç, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kılınç, “Asker olduklarını söylediler. Böyle diyerek vatandaşların güvenini kazanmaya çalışıyorlar. Bir de bana tüm kişisel bilgilerimin olduğu kurye barkodu yolladılar. Ben kandım fakat vatandaşlarımız kanmasın” dedi. Çektiği kredi nedeniyle zor duruma düştüğünü söyleyen Kılınç, “Benden istenilen parayı gönderebilmek için bankadan kredi çektim, borcumu ödemeye çalışıyorum. Herkes bunlara karşı dikkatli olsun” diye konuştu. 

“BU KEZ KANMADIM”

Yaşananların ardından kendisinin başka bir kişi tarafından tekrar arandığını ifade eden Mehmet Kılınç, “Kendisini gene asker olarak tanıttı ve bir milyon 650 bin avro para bulduğunu ve bu parayı bana göndermek istediklerini söyledi. Bu kez kanmadım. Benim gibi birçok kişiyi kandırmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Vatandaşlarımız bunlara karşı dikkatli olsun” dedi.