Kış aylarına girilmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Sobacılar Çarşısı’nda hareketlilik başladı. Yıllardır çarşıda soba satışı yapan esnaf Mesrule Börekçi, bu yıl dekoratif görünümüyle dikkat çeken döküm şömine sobaların vatandaşlar tarafından daha çok ilgi gördüğünü söyledi. 
Börekçi, “Fiyatı bin-bin 400 lira arasında değişen döküm şömine sobalar, özellikle bahçe evleri ve mutfaklar için çok tercih ediyor. Normal sobalar gibi dışı tamamen kapalı değil, şömine kısmından yanan ateşi görebiliyorsunuz. Kullanım kolaylığının yanında bu nedenle de tercih edenler fazla” dedi. 
VATANDAŞ DOĞALGAZ YERİNE SOBAYA YÖNELDİ
Bu yıl doğalgaza gelen zamlardan dolayı birçok kişinin evde soba yakmaya karar verdiğini belirten esnaf Börekçi, “Şu ana kadar epey bir soba satışımız oldu doğalgazlı evlere. Sadece doğalgaz değil, kalorifer kömürlerinin fiyatları da çok arttığı için çoğu kişi sobaya yöneldi. Ancak alım gücü düşük. Bu nedenle insanlar bir şey alırken iyice düşünüyorlar. Buna rağmen sobaya bir yönelme söz konusu” ifadelerini kullandı.