(İsmail ÖRS) - Olay, Efeler’e bağlı Güzelhisar Mahallesi 41 Sokak’ta geçen yıl Ekim ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Dinçer Ö., ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi ve 2 çocuğunun annesi olan Sinem Kaya’yı, tabancayla vurarak öldürdü. Kuaför salonuna sığınan Sinem Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alınan Dinçer Ö. tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI İSTENDİ

Olayla  ilgili genişletilen soruşturma kapsamında Dinçer Ö., hakkında ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Sinem Kaya’yı öldürme planını birlikte yaptığı öne sürülen Dinçer Ö.’nün sevgilisi G.K. hakkında ise ‘Tasarlayarak öldürmeye yardım etme’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

CİNAYET PLANI ORTAYA ÇIKTI 

İddianamede, Dinçer Ö.’nün telefonunda yapılan kriminal inceleme sonucu sevgilisi G.K. ile bir mesajlaşma uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği konuşmalara yer verildi. İkili arasında geçen konuşmalarda,  Dinçer Ö., G.K’ya cinayette kullanacağı silahın geleceğini söylüyor. 
G.K., cinayetten sonra ceza almaması için Dinçer Ö.’ye ‘deli raporu’ alması yönünde tavsiyede bulunuyor. Dinçer Ö., yanıt olarak askerde kendisine rapor verildiğini, bu raporun yeterli olacağını belirtiyor. Konuşmaların devamında Dinçer Ö. sevgilisine, Sinem Kaya’yı öldürdükten sonra cezaevinden çabuk çıkacağı ve meraklanmaması gerektiğini söylüyor.   İkili arasında geçen bir başka konuşmada Dinçer Ö., Sinem Kaya’yı öldürdükten sonra vereceği ifadenin ayrıntıları anlatıyor. Cinayeti işleme nedeni olarak “Sinem Kaya’nın kendisine ihanet ettiğini” öne süreceğini aktaran Dinçer Ö., ‘psikolojisinin bozulduğu, bu nedenle cinayet işlediği’ yönünde ifade vereceğini anlatıyor. Farklı zamanlarda devam eden konuşmada G.K., Dinçer Ö.’ye, bu işin uzamaması gerektiğini ve Sinem Kaya’nın ölümü hak ettiğini söyleyen mesajlar gönderiyor. Dinçer Ö. ise ‘silah bekliyorum’ diye karşılık veriyor. İkili arasında iddianamede yer alan bir başka konuşmada Dinçer Ö. Sinem Kaya’yı öldürmek için kararını verdiğini söylüyor. G.K., ise kendisini cezaevinden çıkana kadar bekleyeceğine yönelik yanıt veriyor.