Belediye binası önünde yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP PM Üyesi, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, CHP’li belediye başkanları, işçiler ve aileleri katıldı.
“GURUR DUYUYORUM”
Törende konuşan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, işçilere seslenerek “Sizden ricam şudur; asla partizanlık yapmayın. Size değer vereni alkışlayın, değer vereni seçin. Emeğinize değer vereni, sizin çocuklarınızı da kendi çocukları gibi kıymetli gören anlayışı destekleyin. Bizi siyaset yapıyor diye bir partinin yanına koymaya çalışıyorlar. Böyle suçluyorlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili. Şimdi şöyle söylerler; ‘Belediye-İş Aydın’da gitmiş, Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklemiş’. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı. Gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Hepsi böyle olsun, hepsini desteklerim. Yeter ki bize ve bizim çocuklarımıza kendi çocukları gibi sahip çıksınlar. Desteklerim. Hiç merak etmeyin, imzalayacağınız toplu sözleşmenin karşılığını arkadaşlarımız Aydın halkına güler yüzle hizmet ederek geriye mutlaka ödeyecektir” ifadelerini kullandı. 
“HİÇBİR ZAMAN BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİM”
İşçilere her zaman sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, şu ifadeleri kullandı:
“Emekçi kardeşlerimiz bayram demeden, gece demeden, hafta sonu demeden çoluğundan çocuğundan fedakarlık yaparak Aydın halkına hizmet ediyor. Bu hizmetlerimizin karşılığında da 2019 yerel seçimlerde Aydın halkı da yüzde 54 oranla teşekkürlerini bize sundular. Alt yapı, üst yapı biz çok büyük hizmetler yaptık. Ülkemiz o kadar zor günlerden geçiyor ki bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak projemiz ‘Sosyal belediyecilik’. İnanın her gün en az bin kişi bizi arıyor. ‘Tenceremizi kaynatamıyoruz, kış geldi kömürümüz, odunumuz yok diye. İşte biz bundan dolayı Aydın halkından topladığımız vergilerle Aydın halkına sosyal belediyecilik adı altında hizmet vermeye devam ediyoruz. 2009 yılından beri belediye başkanıyım sizlere söz verdim. Bir gün emeğinizin karşılığını geciktirmeden bankaya yatırdık. Bundan sonrada aynı sözü veriyorum. Bir gün gecikmeden yatırmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman çocuğunuzun önünde başınızı öne eğdirmeyeceğim. Evet, bu yeter mi? Yetmez. Ama asla umudumuzu kaybetmeyelim. Güzel günlere az kaldı.” 
FARKLAR ÖDENECEK
Konuşmaların ardından sözleşmeleri imzalayan Özlem Çerçioğlu’na işçiler ve aileleri adına çiçek ve plaket takdim edilirken, işçiler uzun süre sevinç gösterisinde bulundu. Başkan Çerçioğlu, tören sonunda işçilere maaş farklarının da bugün itibariyle ödeneceği müjdesini verdi. 
İşçilerin 3 aylık maaş farklarının hesaplarına yatırılacağı müjdesi alkışlarla kutlandı.