“Hayal edin, gerçekleştirelim” diyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, muhtarlıklara, belediye hizmet binasına, Efe Bakkal’a ve Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’ne proje kutuları yerleştirdi. Halkın söz sahibi olduğu, toplumcu ve halkçı yerel yönetim anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği proje kutularına, vatandaşların istedikleri her konuda gerçekleşmesini istedikleri hayallerini yazabileceklerini ifade eden Başkan Atay, şöyle konuştu:

“Efeler hepimizin, gelin birlikte yönetelim. Kentimize, mahallemize dair kurduğumuz hayallerden, ortak geleceğimize yönelik yol haritalarını birlikte hazırlamak için sizleri, hayallerinizi paylaşmaya davet ediyoruz. Hayallerinizi, projelerinizi bizimle paylaşarak, Efeler’i marka kent yapma yolundaki çabalarımıza katkı sunabilirsiniz.”

‘’BİR EFELER HAYAL ET’’

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Fatih Mahalle Muhtarlığı önünde, Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen programda, proje kurularının tanıtımını gerçekleştirdi. Başkan Atay, “Kendimizi, hayallerimizi, doğduğumuz, yaşadığımız, doyduğumuz kentlerle birlikte tanımlarız. Ailemiz ya da kendimiz için kurduğumuz hayallerimizde, hep nerde ve nasıl yaşamak istiyorum sorusunu kendimize yöneltir; hem kendimiz için, hem de gelecek nesillerimiz için yaşanabilir kentleri düşleriz. Yaşanabilir kentler nasıl olmalıdır? Bu sorunun cevabını birlikte aradığımız, hayaller kurduğumuz geçmişimiz ve geleceğimiz arasında yolculuk olarak tanımlıyoruz. Kentimize, mahallemize dair kurduğumuz hayallerden, ortak geleceğimize yönelik yol haritalarını birlikte hazırlamak için sizleri davet ediyoruz.” diye konuştu.

BİLGİSAYAR VE TABLET ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR

“Gelecek kuşakların bugünkü çevre varlıklarından mahrum bırakılmaksızın; Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Enerji Yönetimi, Yeşil Alan Yönetiminin yürütülmesi ve kent sağlığının korunmasında etkin rol oynayan önerilerin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.” diyen Atay, sıfır atık projesinin 2’nci etabını yürüttüklerine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sıfır Atık Projemiz kapsamında; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılım sağlayacağı; şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenliyoruz. Çocuklarımızın da eğitimlerine destek olmak amacıyla 50 adet bilgisayar ve tablet dağıtacağız. Bugün tanıtımını yaparak uygulamaya koyduğumuz ‘Hayallerimdeki Efeler’ için; düşündüğünüz, hayal ettiğiniz ve çevre ile ilgili fikirlerinizi bizimle paylaşmak üzere; Efe Bakkallarımıza, Milli Aydın Bankamıza ve muhtarlıklarımıza proje kutularımızı yerleştirdik. Efelerimizle ilgili hayallerinizi, bu kutulara atarak bizlerle paylaşmanızı istiyoruz.”