Efeler Belediyesi tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen çevrimiçi İngilizce eğitimine katılarak belge almaya hak kazanan 70 kişi, katılım belgelerini Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın elinden aldı.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Atay, “Öğrenmenin yaşı yok derler. Evet, yaşı yok. Bir şeylerin eksik olduğunu kendiniz hissettiğiniz zaman çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bu da yetmiyor. O çaba sarf etmenizi gerektirecek ortamın sağlanması gerekiyor. Benim görevim, sizin yaşantınızı güzelleştirecek. Yaşantınızı renklendirecek, yaşantınızın kalitesini artıracak olan o isteklerinizin altyapısını, ortamını gerçekleştirmek. İngilizce eğitimi bunların başındaydı. Daha birçoğunu yapacağız. Önümüzdeki hafta kadınlarımız için bir başka müjde daha vereceğim, inanın. Bu hafta gerçekleşecek. Gelecek hafta onunda müjdesini vereceğim” sözlerine yer verdi.
Yeni bir dil öğrenmenin, uluslararası bir dili bilmenin önemine işaret eden Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizleri kutluyorum. Cesaretiniz olduğu için kutluyorum. Yılmadığınız için kutluyorum. Mücadele azminizden, öğrenme isteğinizden dolayı kutluyorum. Bu sefer olmadı ama bir dahaki sefere yurtdışına hep birlikte gideceğiz. Belediye meclis üyelerimizle, hep birlikte bu başarının bir ödülü olarak sizleri gelecek kurstan sonra yurtdışına götürme sözü veriyorum.” 
Kursa katılarak belge almaya hak kazanan isimlerden Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşen Altuntaş ise, destekleri için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından plaket ve katılım belgesi takdimi gerçekleşti. Belediye meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı program, Başkan Atay’ın kursa katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.