Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Atatürk Devlet Hastanesi’nin daha önceden poliklinik binası olarak kullanılan idari binası, 2007 yılında bakanlığın yaptırdığı depreme dayanıklılık testinde çürük olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilmişti. Geçtiğimiz dönem İzmir depreminden sonra 4 Kasım 2020 tarihinden itibaren bina hizmete kapatıldı. Yıkıma başlanan binayla ilgili güvenlik önemleri alındı. Binanın yıkımının 5 gün içerisinde tamamlanıp otopark olarak kullanılması planlanıyor.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE AKSAMA YOK

Aydın Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, depreme dayanıksız olduğu için 7 ay önce kapatılan binanın yıkımının gerçekleştiğini belirterek, “Bina zaten bir süre önce boşaltıldığından kullanılmıyordu. Binanın yıkımını profesyonel bir firma yapıyor. Hastane içerisinde yaptırılan prefabrik alanda hizmetler devam ediyor. Yıkım nedeniyle acil servis ve diğer sağlık hizmetlerinde de bir aksama yok. O alan tamamen hafriyattan temizlenecek” dedi.

OTOPARK OLACAK

Bina tamamen yıkıldıktan sonra alanın otopark olarak kullanılacağını ifade eden Açıkgöz, “Sağlık Bakanlığı, şimdilik yıkılan alanla ilgili bir yatırım planlamıyor. Şehir Hastanesi binamızın yapımı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yüzden binadan kalan alanı otopark olarak kullanacağız” diye konuştu.