(İSMAİL ÖRS) Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl yapılması gerekirken ertelenen Aydın Barosu Genel Kurulu, 19 Haziran 2021 Cumartesi günü toplanacak. Çoğunluk sağlanamazsa, Genel Kurul 26 Haziran’da gerçekleştirilecek. 
“BAROYA DUYULAN GÜVEN AZALDI”
Yaklaşan seçim öncesi, Aydın Barosu Başkan Adayı Avukat Rabia Altuntaş, Aydın Kulis’e açıklamalarda bulundu. 
Önceki dönem baro yönetiminde yer almasına rağmen bazı uygulamalara ve yönetim tarzına itiraz ederek istifasını sunan Av. Rabia Altuntaş, “Baronun son dönemde meslektaşların sorunlarını çözmekten uzaklaştığını ve siyasallaştığını düşünüyorum. Yeniden meslektaşlarımın sorunlarına ortak olan bir baro yapısı yaratmak istediğim için aday oldum” dedi. 
Aydın Barosu’na duyulan güvenin azaldığına dikkat çeken Altuntaş, “Avukatların birçok sorunu var. Avukatlık mesleği git gide aşınıyor ve ekonomik kaygılar artıyor. Meslektaşlarımız kendi adına çalışan bir baro istiyor. Barolar bunlarla mücadele etmeli” diye konuştu. 
“BARO TARİHİNDE KADIN BAŞKAN YOK”
Kadının temsilde yer almasının oldukça güçleştiğini ifade eden Altuntaş, şu ifadeleri kullandı:
“Kadınlar yanımızda dursun, bizim için çalışsın denildiği zaman kimse hayır demiyor. Kadın lider olmak istendiğinde engelleniyor. Aydın Barosu’nun tarihinde kadın baro başkanı yok. Baromuzun tarihinde kadınların adaylık sayısı bile çok az. Eğer seçilirsem ilk olacağım. Seçilemezsem de benden sonraki adaylara yol açmış olacağım” dedi. 
“SON KEZ ADAYIM DENSE DE SANIRIM KOLAY VAZGEÇİLMİYOR
Adaylık süreciyle ilgili açıklamalarına devam eden başkan adayı Altuntaş, kendisine adaylık konusunda teşvik eden ve cesaret veren ilk kişinin mevcut Aydın Barosu Başkanı olan ve yeni dönemde de adaylığını açıklayan Gökhan Bozkurt olduğunu söyledi.  
Altuntaş, “Ben kendisine teşekkür ediyorum. Bu yolu bana o açtı. Teşvik eden kendisidir. Uzun yıllar birlikte başarılı çalışmalara imza attık. Daha sonra siyasi kaygılar mı devreye girdi ya da kendinin bana açtığı yolda fikri mi değişti bilmiyorum. Temsil ve gücün olduğu yerde, her ne kadar son kez adayım dense de kolay vazgeçilmiyor sanırım” ifadelerini kullandı. 
“SÜRECİ BÖYLE HAYAL ETMEMİŞTİM”
Seçim sürecinde mevcut başkan Av. Gökhan Bozkurt ile yeteri kadar iletişim kuramamasının kendisini üzdüğünü dile getiren Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben biraz daha birbirimizle diyalog halinde olduğumuz bir süreci hayal ediyordum. Seçim defalarca ertelendi. Bu ertelemelerden ya da seçimle ilgili gelen yazılardan, seçim takviminden bana da eşit şekilde bilgi verilmesini ya da fikirlerimin alınmasını beklerdim.  Eğer seçilirsem beni desteklemesini ve tüm tecrübesinden faydalanmayı isterim” dedi. 
“RAKAMSAL OLARAK KAYBEDEBİLİRİM AMA ÇOK ŞEY KAZANDIM”
Kendisi adına çok iyi bir çalışma süreci yürüttüğünü ve bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Altuntaş, “Sonuç odaklı çalışmadım. İyi bir çalışma süreci yürüttüm. Rakamsal olarak kaybedebilirim ama ben çok şey kazandığımı düşünüyorum. Bir sürü meslektaşımla iletişim kurdum, onlardan çok şey öğrendim, kendimi geliştirdim. Bu süreçte meslektaşlarımdan çok olumlu dönüşler alıyorum. Bu seçimi kaybedebilirim. Meslektaşlarım talepte bulunursa, görev üstlenmem gerekirse bir sonraki dönemde yeniden aday olurum.  Aydın, avukat sayısı oldukça yüksek bir şehir. Keşke daha çok aday olsaydı” dedi.