İncirliova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında sahne alan Mehter takımının İzmir Marşı çalmasına AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek tepki gösterdi. Celbek’in, “Bu etkinlikte siyasi marş çaldırmam” çıkışına MHP'li İncirliova Belediye Meclis üyesi Mustafa Karayiğit’in de destek vermesi üzerine Mehter takımı İzmir Marşı’nı yarıda kesmek zorunda kaldı. İzmir Marşı’nın siyasi marş olarak değerlendirilmesine tepki gösteren İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya tepki olarak tören alanını terk etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman, Celbek ve Karayiğit’e “Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan bu marşın hangi sözleri sizi rahatsız etti?, Türk Milleti’nin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basması, sevgisini yüreğinde yaşatması ve “Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa” diye haykırması mı sizi rahatsız ediyor?” sorularını yöneltti.

"YİNE KENDİNİZE YAKIŞANI YAPTINIZ"

Akman’ın açıklamasının tamamı şöyle; 15 Temmuz gibi adı “milli birlik ve demokrasi günü ” olan böylesi özel bir günde milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün sembolü olan Atamızın adının söylendiği bir marşı engelleyerek mi milli birliği ve beraberliği sağlayacaksınız. Yine kendinize yakışanı yaptınız, söz konusu Atatürk olanca safınızı belli ettiniz ve yine tam karşı safa geçtiniz. Yazıklar olsun, yaptığınız bu saygısızlığı Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınıyoruz. Millet İttifakı bileşenleri ve Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Örgütü olarak yaptığınız saygısızlık üzerine tören alnının terk eden İncirliova Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya’nın yanında olduğumuzu altını çizerek belirtiyoruz. Yeri gelmişken bizim bu açıklamamız üzerine sakın biz Atatürk’ü seviyoruz, saygı duyuyoruz falan demeyin. Biz sizin ve partilerinizin Atatürk sevgini lütfedip katılmadığınız ya da zoraki geldiğiniz 29 Ekim, 23 Nisan, 10 Kasım ya da 30 Ağustos törenlerinden biliyoruz. Yaptığınız bu saygısızlığı her biri Mustafa Kemal’in askeri olan İncirliovalı vatandaşlarımız başta olmak üzere Efeler diyarı Aydın halkı asla unutmayacaktır. Ne yaparsanız yapın Türk Milleti’nin yüreğinden Atatürk sevgisini asla silemeyeceksiniz.