Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve normalleşmeyle birlikte kesin tarihi belirlenen Aydın Barosu seçimleri için mevcut başkan Gökhan Bozkurt sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım ile adaylığını açıklamıştı.

Bozkurt’un yaptığı açıklamada Aydın Barosu seçimlerinde mevcut yönetim kurulu üyeleri ve ilk kez aday adayı meslektaşları ile ekip olarak çalışacaklarını duyurmasını eleştiren Aker “Genel Kurulumuza ve seçimlerimize 20 gün kalan bu süreçte mevcut yönetim kuruluna üye ve yeniden aday meslektaşlarım ile ilk kez aday adayı meslektaşlarım ile ekip olduklarını, birlikte çalışmak arzusuyla seçimde birlikte hareket edeceklerini ve desteklerini ekip olarak istediklerini ilan etmelerini Aydın Barosu geleneklerine aykırı bulmaktayım. Bu seçim yönteminin genel kurulda tüm meslektaşlar huzurunda tartışılması ve karar alınması gereken bir konu olduğu düşünmekteyim.” dedi.

Ramazan Aker’in açıklamalarının tamamı şöyle; Aydın Barosu geleneklerin, samimiyetin, demokratik uygulama ve teamüllerin, tarihinden miras değerlerin yüz yıllık sahibi, hukukçu kimliğin, usul ve üslubun amansız savunucusu bir meslek örgütüdür.

Aydın Barosunun istisnasız her bir ferdi de, bu değerlere bağlı olarak mesleğini icra eden mesleki özellikle dünya ve ülke gündemindeki sorunlarda düşüncelerini özgürce ifade edebilen, zamanında ve gerektiğinde tek başına kalsa dahi insiyatif kullanabilen ve her zaman ve her şartta irade ortaya koyan meslek mensuplardır.

Aramızdan ayrılanlar ve varlıkları ile bize ışık tutan Üstadlarımızın bize emaneti, meslektaşlarımızın evi ve düşüncelerin en üst pencereden hiç bir güç ve baskıdan korkmadan, yılmadan cesurca düşüncelerin ifade edildiği Baromuzun 20 gün sonra gerçekleşecek seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanı adayı olarak göreve talip olduğumu açıklamıştım.

Bugün meslektaşım ve mevcut baro başkanımız Gökhan Bozkurt’un sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla ilgili olarak ; Genel Kurulumuza ve seçimlerimize 20 gün kalan bu süreçte mevcut yönetim kuruluna üye ve yeniden aday meslektaşlarım ile ilk kez aday adayı meslektaşlarım ile ekip olduklarını, birlikte çalışmak arzusuyla seçimde birlikte hareket edeceklerini ve desteklerini ekip olarak istediklerini ilan etmelerini Aydın Barosu geleneklerine aykırı bulmaktayım. Bu seçim yönteminin genel kurulda tüm meslektaşlar huzurunda tartışılması ve karar alınması gereken bir konu olduğu düşünmekteyim. Mevcut Başkan ve Başkan adayı Av. Gökhan Bozkurt’la çalışmak istediklerini zımnen de olsa beyan eden meslektaşlarıma ve aday tüm Meslektaşlarıma başarılar dilerim.

Kazanan Aydın Baromuz olsun.