Açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “2021 yılı teşkilatımız için verimli bir yıl oldu. 7’nci Olağan Kongre süreçlerini her üç kademede tamamladığımız bir yıl oldu. Yine bu süreçte siyaset akademisi eğitimimizi tamamladık. Özellikle meclisimizin kapanmasından sonra, vekillerimizle yaptığımız saha programlarında, 100’ün üzerinde ilçe programı gerçekleştirdik. Geçen hafta Kuşadası’nda teşkilat akademisini gerçekleştirdik. Ramazan ayında yapılan programlarda 92 bin kişiye ulaştık. Dün akşam yılın son İl Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Bugün de sizlerle bir araya gelerek, 2021’in değerlendirmesini yapalım dedi” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti’li vekiller, Aydın’da yapılan yatırımlar, devam eden projeler ve ekonomik gündeme ilişkin bilgiler verdi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ CARİ FAZLA VERECEK”

Burada, ülkedeki ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi veren TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yeni ekonomi politikasıyla Türkiye’nin önümüzdeki dönem cari açığını kapatarak cari fazla verecek bir ülke haline geleceğini ifade etti.

Savaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız son dönemde yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme odaklı stratejisini kamuoyuyla paylaştı. AK Parti iktidarı olarak bu güne kadar yatırımlarımızı yaptık ama biz daha fazla büyümek istiyoruz. Daha fazla yatırım, ihracat yapmak istiyoruz. 36 milyar dolar olan ihracatımız, 220 milyar dolara ulaştı ama bu yeterli değil. Biz, ‘500 milyar dolar ihracat yapacağız’ dedik. ‘2 trilyon dolar gayrisafi milli hasılaya ulaşacağız’ dedik. ‘Kişi başına gelirin 25 bin dolar olmasını arzu ediyoruz’ dedik. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek adına 10 büyük ekonomi arasına girmek istiyoruz. Tabi bunu yapabilmek için daha fazla yatırım yapmak gerekiyor ama daha fazla yatırım yapmak için de faizlerin düşmesi gerekiyor. Bugüne kadar hep yüksek faiz, düşük kurla yolumuza gittik. Çünkü bir tasarruf açığı var. Yüksek faiz, düşük kur bizde ithalatın daha cazip olmasını teşvik etti. Yerli üretim ithalatla rekabet edemedi. Birçok üretici rekabet edemediği için kapanmak zorunda kaldı veya yeni yatırım yapmadı. Netice itibariyle, istihdam da düşük oldu, işsizlik yükseldi. Her yıl bir milyon gencimiz çalışma hayatına giriyor. Gençlerimize aş ve iş imkanı sunmak zorundayız. Bu nedenle daha fazla büyümemiz gerekiyor” diye konuştu.

“ENFLASYON, KUR, FAİZ SARMALI İÇİNDEYDİK”

Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüksek faiz, düşük kur buna imkan vermiyordu. Enflasyon, kur, faiz sarmalı içindeydik. Bu sarmaldan kurtulabilmek adına faizin düşmesi gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız, faizin düşmesi noktasında kararlılığını beyan etti. Kurlar da yukarıya doğru çıkmaya başladı. Biz ne zaman daha fazla büyüsek, büyüme oranlarımız yükselse ülkede cari açık sorunuyla karşı karşıya kalıyorduk. Cari açığı borçlanmayla veya faizleri yukarı çıkararak sıcak paranın tekrar ülke içine girmesini teşvik ederek kapatıyorduk. Yani bir sarmalın içine girmiştik. Gelişmiş ülkelerin hepsi, cari fazla veren ülkeler. Bizim de önümüzdeki dönem hedefimiz cari fazla vermek ve daha fazla büyümek. Daha fazla aş ve iş imkanı oluşturmak. Faizden para kazanma dönemi bitmiştir. Faizle, kurla bu ülkeye ayar verme dönemi bitmiştir. Artık bu ülkede, düşük faiz ortamında yatırım daha fazla olduğu bir dönem var.”

YAVUZ: ŞEHİR HASTANESİNDE HİÇBİR SIKINTI YOK

Adliye Sarayımızın 30 Aralık’ta ihalesi yapılacak inşallah. Aydın için çok önemli bir yatırım olacak. Hem avukatlarımız hem yargı sistemimiz orada rahat bir şekilde çalışacak. Mevcut binanın 10 katı büyüklüğünde olacak.

2019’dan bu yana yapılan ve devam eden yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızın miktarı, üçüncü yılın sonunda 1 milyar 652 milyona ulaşacak. Çeşitli ilçelerimizde 37 ayrı yatırımımız var. İlçelerimizde entegre hastaneler ve aile sağlığı merkezleri açıldı. Göze çarpan en büyük yatırımımız, geçenlerde de kamuoyuna ‘durdu bitti’ denilerek yansıyan, yoğun bakımları ile birlikte 1400 yataklı Şehir Hastanesi var. Burada hiçbir sıkıntı yok. Başta zeminle ilgili bir sıkıntıdan dolayı biraz geç kalındı ama her şey programında gidiyor. Yüklenici firma, ödeneğin şu anda yüzde 25’ini yapmış durumda. Ödenek olarak da yüzde 20’deyiz. İnşallah biz bunu vaadedilen 700 iş gününde bitireceğiz. Hemen hemen 1 milyarlık bir yatırım.