AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, sosyal medya hesabından HDP tarafından yapılan “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!” paylaşımını alıntıladı. Demir, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç’i etiketliyerek yaptığı paylaşımda "Mustafa Kemal Atatürk’ün“Nutuk” kitabında ermenilerle ilgili anlattıkları ve düşüncelerini ifade ettiği kısımlar var. Bu bağlamda sorum şu; hdp’nin açıklamasına tepkiniz nedir?” ifadelerini kullandı.

AK Partili Demir’in bu açıklamasına CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç yanıt verdi. Dinç, yaptığı açıklamada “CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak soykırım YALANI konusunda duruşumuz nettir. Üstelik ülkemizde iktidar sahiplerinin ABD Başkanı’na soykırım Yalanı konusunda silik bir açıklama yapmak yerine gereken tepkiyi vermelerini beklerdik. Ancak kendisini BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİN eşbaşkanı olarak lanse edenlerin gereken cevabı veremeyişlerini üzüntüyle izledik.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Dinç’in açıklamasını tamamı şöyle; Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir Başkan, Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden’a soykırım Yalanı ile ilgili gereken cevabı veremeyişine çok üzülmüş olacak ki bizden bir cevap beklemiş. Biz de düşüncelerimizi ifade edelim.

Ali Demir Başkan, Aydın’lı doğmuş, Aydın’ın Efe’liği, Aydın’ın kültürü, Aydın’ın mertliği ile büyütülmüş bu toprakların evladıyım. Keşke Yunan galip gelseydi diyenleri dinleyerek değil, Yörük Ali Efe’lerin Yunan işgaline direnen kahramanlık öyküleriyle büyümüş bir Aydınlıyım.

Başka bir siyasi partinin yaptığı açıklamanın bizi bağlayan bir tarafı yoktur.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak soykırım YALANI konusunda duruşumuz nettir. Üstelik ülkemizde iktidar sahiplerinin ABD Başkanı’na soykırım Yalanı konusunda silik bir açıklama yapmak yerine gereken tepkiyi vermelerini beklerdik. Ancak kendisini BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİN eşbaşkanı olarak lanse edenlerin gereken cevabı veremeyişlerini üzüntüyle izledik.