2020 yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçları açıklandı. Buna göre, Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, kuluçka (yeni girişimci) firmalarına yönelik faaliyetlerde 6’ncı sırada yer aldı.
89 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde 30’uncu sırada bulunan ADÜ Teknokent, 5 yaşından küçük erken aşama teknokentler arasında da 2’nci sırada yer buldu. 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ADÜ Teknokent Kuluçka faaliyetlerine verdiği önemin sonuçlarını alıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yer alan kuluçka merkezleri girişimcilerin fikirlerin geliştiği ve ticarileştiği ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın en önem verdiği katmandır. Bu doğrultuda Kuluçka merkezleri 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununda belirtildiği üzere özellikle genç ve yeni işletmeleri geliştirmek amacıyla; girişimci firmalara ofis hizmetleri, ekipman desteği, yönetim desteği, mali kaynaklara erişim, kritik iş ve teknik destek hizmetlerinin bir çatı altında tek elden sağlandığı yapılar" olarak belirtilmektedir. Kuluçka merkezinde gerçekleştirilen faaliyetler ile girişimcilerin ilk aşamadan itibaren yenilikçi bir yaklaşımla iş fikirlerini geliştirilerek hayata geçirilmesi noktasında kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını teşvik ederek ekonomik gelişmeye ve büyümeye destek sağlamaktadır. Aydın ADÜ Teknokent A.Ş. ülkemiz Ar-Ge faaliyetlerinin en önemli aktörü olan Kuluçka (yeni girişimci) firmalarına yönelik faaliyetlerde Tüm Teknokentler arasında 6. sırada yer alırken, 5 yaşından küçük erken aşama teknokentler arasında 2. sırada yer aldı” ifadelerine yer verildi.