Efeler Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi Polis Meslek Eğitim Merkezi yanındaki arazide 24 yıldır devam eden imar sorununu çözdü. Bölgede arazisi bulunan bin 33 ailenin mağduriyeti giderildi.
Konuyla ilgili düzenlenen törende konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay,  “Bunca yıldır bu sorunun çözülememiş olmasından büyük üzüntü duydum. İmar Müdürümüzle birlikte, bu sorunun çözülmesi konusunda gereken emirleri verdim. Gittiler, ziyaret ettiler. Konuştuk, bir plan çizdik. Evrakları topladık, bir günde olan bir iş değildi. Günler, aylar sürdü. Bu böyle olacak dedik, öyle oldurduk. Herkes de destek verdi. Bu sorunun çözülmesi konusunda duyarlı, özverili davranan bütün Efelerli yurttaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum, sağ olsunlar, var olsunlar” dedi. 
“MUTLULUK İÇİNDEYİZ”
Atay, “Burası çok güzel bir yer olacak. Burada arsa sahibi olan arkadaşlarım, malınızın değerini bilin. Çok lüks bir yer olacak burası. Çok değerli bir hale gelecek. Yollarıyla, sokaklarıyla, kafeleriyle, yaşam merkezleriyle buraya açacağımız kitap kafeleriyle, çocuk parklarıyla çok güzel merkezlerden birisi olacak. Lütfen, mallarınızla ilgili biraz cimri davranın. Mallarınızın değerini bilin. Bu yerde bunca yıl sonra sizlere bu olanağın sunulmasından dolayı mutluluk içerisindesiniz. Biz de mutluluk içindeyiz. Buradan elde edeceğiniz gelirlerle, yaşayacağınız o güzel ortamda da mutlu ve refah içinde yaşamanız için gereken tüm sorumluluğunuzu yerine getireceğiz” diye konuştu.
“BEN YAPTIM, OLDU DEMEYİN”
Bölgeyi yaşanabilir bir kent yapabilmek için çalışacaklarını ifade eden Atay, “Ben yaptım oldu demeyin müteahhit, mimar, inşaat mühendisi arkadaşlarım. En güzeli neyse onu yapalım. Burayı çok güzel yaşanabilir kent merkezi, yaşanabilir semt merkezi haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sizlere verdiği sözü yerine getiren bir siyasetçi ve belediye başkanı olarak mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bundan güzel bir şey var mı? Verdiğiniz kararlarla, yaptığınız icraatlarla toplumun refahını, mutluluğunu artırıyorsunuz. Bu benim için dünyanın en büyük hediyesi arkadaşlar” diye konuştu.
Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gurbet Çamoğlu ise 24 yıllık hasreti sona erdirdiğini belirterek Efeler Belediyesi’ne teşekkür etti. 
Halk oyunu gösterisinin yapıldığı etkinlik, pasta kesimiyle sona erdi.