Kaan Çetinbaş’ın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Güzide bir üniversitemizin Hukuk Fakültesinde eğitimcilik yapan Dr. Ramazan Arıtürk, 02.03.2021 tarihinde bir özel televizyonun canlı yayınında zabıt katiplerini, ‘hakimlerin getir götür işçisi, lise mezunu ve vasıfsız’ gibi tabirlerle nitelendirme gafletinde bulunmuştur.

Hukuğun, adaletin tecelli ettiği alanlar olan adliyelerin işleyişinden bihaber olduğu halde televizyon programlarına Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi unvanı ile yorumcu olarak katılma cüreti göstermesi, ayıp olarak kendisine yetecektir.

Büro Memur Sen olarak hukuk sisteminin aksaksız işlemesi, adaletin tecelli etmesinde kilit rol oynayan Zabıt Katibi arkadaşlarımız yaptığı işin ciddiyetinde, eğitim ve donanım olarak kendilerini son derece iyi yetiştirmiş, daha da önemlisi isminin önündeki unvanın ağırlığının farkında olan bireyler olduğunu biliyoruz. Zabıt Katiplerinin adliyelerde kilit rol oynadığının tekrar üzerine basarak, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi unvanlı kişiye hatırlatıyoruz. Mesai arkadaşlarımızdan, bilgisizce ve dayanaksız yaptığı yorumlar için bir an önce özür dilemesini bekliyoruz.”