Türkiye’de 55’i aşkın ilde faaliyet gösteren ve 50 binin üzerinde üyesi olan ve çocuk istismarını önlemek amacıyla yapılanan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği UCİM’in Aydın’da gönüllülerden oluşan üyeleri,Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Menderes Park’ta bir araya geldi.

“GÜNGÖRENLER’DEN DAVET”

UCİM Aydın’ın İl Sorumlularından Özlem Güngörenler UCİM hakkında bilgiler verdi ve duyarlı Aydın halkına davette bulundu.

Özlem Güngörenler “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Vatanını korumak çocukları korumakla başlar.Atatürk’ün bu sözü bizlerin yoluna ışık tutuyor. 2014 yılında Genel Başkanımız Saadet Özkan'ın görev yaptığı bir köy okulunda, okul müdürünün 6 kız çocuğuna yönelik istismarını fark etmesi ve durumu yargıya taşıması ile yapılanmamız başladı. Derneğin temelleri ise 2017 yılında Mersin'de atıldı. Aydın’da da ilk defa yüzyüze toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmek üzere Derneğimiz çatısı altında gönüllü üyelerimizle birlikte aile bireylerine ve çocuklarımıza ücretsiz eğitimler vermeyi ve çocuk istismarını Aydın’da ve ülkemizde engellemeyi düşünüyoruz. Çocuk istismarına karşı diğer illerde olduğu gibi Aydın’da da mücadele etmek için bu konuda duyarlı olan bütün vatandaşlarımızı, kamu kurum ve kuruluşlarımızı UCİM ile işbirliği yapmaya davet ediyoruz" dedi.