Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness 2020 Şampiyonu 24 yaşındaki Merve Yıldırım, Survivor’a gitmeye hazırlanıyor.

Röportaj: Yağmur Aşık Mola

Sevgili Aydın Kulis okuyucuları, bir süredir sizlerle minimalizm ve sağlıklı yaşam üzerine konuşma fırsatımız oldu. Bu konudaki merakınızı görmek ve ilginizi hissetmek beni oldukça mutlu ediyor. Bugün de sizleri harika bir kadınla tanıştırmak istiyorum; 2020 Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonu Merve Yıldırım!

Türkiye’de, hele ki Aydın’da yaşıyorsanız, bu kentin en güzel yanı karşınıza azmi, başarısı ve sizi şaşırtan özellikleri ile pek çok güçlü kadınla tanışma imkanı sunmasıdır.

Bu kadınlardan biri de 2 ay önce tanıştığım Merve oldu.

Anaokulunda başlayan spor macerası, neredeyse hayatının büyük bölümünü kaplamış Merve’nin. 2020 yılında ise vücut geliştirme ve fitness alanında Türkiye birinciliğine kadar uzanmış.

Hayatına Aydın’da devam eden Merve Yıldırım, şimdi de survivor ile tüm Türkiye’nin izleyeceği bir karakter olmaya hazırlanıyor.

Merve Yıldırım’la yaptığımız söyleşiyi keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.

Merve Yıldırım kimdir?

Merve: 24 yaşındayım. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdim. Annem Azerbaycanlı, babam Balıkesirli. Yaklaşık 17 yıldır da jimnastik sporcusuyum. Üniversiteye kadar profesyonel olarak jimnastik yaptım. Daha sonra beş yıl ara verdim. Sporsal anlamda başarı istediğim için kendi konfor alanımın dışına çıkıp şehir değiştirdim ve tekrar spora başladım.

Spor maceran nasıl ve nerede başladı?

Merve: Spor maceram ana sınıfındayken öğretmenimin yeteneğimi keşfetmesi ve ardından ailemle bu konu hakkında görüşmesi ile başladı.

Kariyerine ailenin etkisi nasıl? Seni desteklediler mi?

Merve: Özellikle babamın etkisi inanılmaz derecede büyüktür. Sporu çok sever ve hep destekler. Ben salonumu kapatıp tekrar yarışmalara katılacağımı söylediğimde beni çok desteklemişti. Hatta hatırlıyorum, küçükken jimnastik kurslarımdan kaçıyordum ve gitmek istemiyordum. Çünkü çok uzun saatler orada olduğum için sıkılmıştım. Babam da elimden tutup kendisi götürür ve ‘buraya gideceksin, burası senin işin olacak’ derdi. Yani katkısı o kadar büyüktür.

Bugüne kadar elde ettiğin başarılar neler? Hangisi en unutulmazıydı?

Merve: Jimnastikte iken Türkiye’de takım olarak birinciliklerimiz var. 2020 yılında da jimnastiğin yanına fitnessı ekleyerek jimnastik fitness alanında Türkiye şampiyonu oldum ve Avrupa Şampiyonası için milli takıma seçildim. Tabii ki de en unutulmazı benim için bu oldu.

Aydın ile bağlantın neydi? Jimnastik kursunu niçin burada açmak istedin?

Merve: Aslında biraz garip bir durum çünkü Aydın’la hiçbir bağlantım yoktu. Üniversiteyi bitirdikten sonra artık Çanakkale’nin bana yetersiz geldiğini hissettim. Daha fazla ilerlemek ve büyümek için şehir değiştirmek zorundaydım. O zamanlar sadece antrenör olduğum için hedefim salon açmaktı. Aydın’ın hem lokasyon olarak iyi oluşu hem de gerçekten jimnastik salonuna ihtiyacı olduğunu bildiğim için bu şehri seçtim. Burada birçok çocuğa dokunup güzel şeyler yapabilir ve başarılar elde edebilirim diye düşünüp salonumu Aydın’da açtım. Hayal ettiğim gibi de oldu. Aydın’da çok güzel insanlar tanıdım ve geleceğin şampiyonlarının yaşamına bir nebze de olsa dokunmayı başardım.

Peki Survivor?

Merve: Biliyorsunuz ki benim sporcu olarak Türkiye’de katılabileceğim ve bu noktada kendimi gösterebileceğim en büyük platform Survivor. Bu nedenle kendimi orada denemek istiyorum. Zaten Survivor’a giden kişiler fiziksel ve sporsal olarak oldukça başarılı. Survivor’a giderek sporun fiziksel gelişimin yanında ruhsal olarak insanlara kattıklarını göstermek istiyorum. Bu konuda birçok kişiye örnek olacağıma inanıyorum.

Bildiğim kadarıyla Acun Ilıcalı ile yüz yüze görüşme imkanın oldu. Şu an elemeler hangi aşamada?

Merve: Evet, Acun bey ile yüz yüze görüştük. Benim adıma oldukça iyi bir görüşmeydi. Şu an 4. elemeye kadar geldim. Efor testine girdim ve o gün kendi grubumdaki en iyi saniyeyi çıkardım. Büyük bir motivasyonla çalışmalarıma devam ediyorum. Bir şeyi gerçekten istediğinizde ve onun için çabaladığınızda mutlaka elde edeceğinize inanıyorum. Bu nedenle hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendimi Survivor’a odakladım. İyi sonuçlar alacağıma inanıyorum.