İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeyle, paket servisi yapan restoran ve market sipariş firmalarına hafta sonu saat 20.00’ye kadar verilen izin, saat 24.00’e kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleriyle ilgili yeni genelge yayımlandı. Genelgede, salgının yayılmasını önlemek için daha önce alınan kararlar hatırlatıldı. Bu kararlar kapsamında online sipariş ile hizmet veren lokanta ve marketlerin haftasonu hizmet süresinin 20.00 ile kısıtlandığı ancak vatandaşlardan gelen talep üzerine sürenin 24.00’e kadar uzatıldığı bildirildi.
Genelgede şu ifadeler yer aldı:
“Gelinen aşamada vatandaşlarımızın yemek, gıda ve diğer ihtiyaçlarının online sipariş suretiyle karşılanmasının bu tür iş yerlerinde ertesi günlerde oluşacak yoğunluk kaynaklı bulaşma riskini azaltacağı değerlendirildiğinden online yemek ve market sipariş firmalarının vatandaşlarımızdan bu yönde gelen talepler de dikkate alınarak hafta içi ve hafta sonları fark etmeksizin 10.00­24.00 saatleri arasında çalışabilmelerinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.”