Nazilli Belediyesinin düzenlediği beton parke ihalesi, Belediye Meclisinde ve meclis toplantısından hemen önce düzenlenen Millet İttifakı kapalı grup toplantısında da gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, Millet İttifakının CHP'li meclis üyeleri, beton parke taşı ihalesinin yenilenmesini istedi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, kapalı grup toplantısında söz alan bazı CHP'li meclis üyeleri, belediyenin zarara uğratıldığı iddiasının kamuoyunda rahatsızlık yarattığını vurguladı. CHP'li üyelerin, şeffaf yönetim adına, ihalenin iptalini ve yenilenmesini istediği öğrenildi.

GRUP TOPLANTISININ ARDINDAN MECLİS GÜNDEMİNDE

Buna rağmen Başkan Kürşat Engin Özcan'ın ihalenin Nazilli Belediyesinin yararına olduğunu savunduğu ve zaman kaybı yaşanmaması için ihaleyi onayladığı iddia edildi.

Kapalı grup toplantısının ardından beton parke taşı ihalesi Nazilli Belediye Meclisinde gündeme geldi. Nazilli Belediye Meclis üyesi Ali Ertürk, kamuoyunda tartışılan konularla ilgili bilgilendirme istedi. Bunun üzerine Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürü söz alarak ihaleye ilişkin bilgi verdi.

“ERTÜRK: ŞEFFAFLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Ali Ertürk, ihalenin 30 yıldır aynı yöntemle yapıldığını, söyleyerek ihale yöntemini eleştirdi. Ertürk, şu ifadeleri kullandı:

“İhalede kum ve çimento olayını ayırıyorsunuz. Onları siz veriyorsunuz. 1986 yılından beri ihale. Artık dünyada her şey değişiyor. Aynı ihale ile girilir mi? Bir ihale ikiye bölünür mü? Adamın kumunu ver, çimentosunu ver. O zaman belediye olarak bir şantiye kuralım, biz yapalım. Memlekette bir yığın gariban çocuk var, onlar çalışsın. İhale çıkışı 1986 yılı. Şu an 2020 yılındayız arkadaşlar. Bugün sizin yaptığınız ihaleyi, Aydın’da hiçbir ilçe belediyesi kimse yapmıyor. Ben inşaat mühendisiyim. Bu ihalelerin hepsine girdim çıktım ben. Herkese açık olmalı. Şeffaflığın önüne geçiliyor gibi görüyorum ben."

"BURADA KANUNEN SIKINTI VAR"

Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü Bülent Sayar da yasal olarak bir sorun olmayabileceğini ancak yanlış bir uygulama varsa düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Sayar, “Biz bu ihalede görüyoruz ki amaç tek ama kısımlara bölünmüş. Bir çimento ihalesi, bir kum ihalesi yapılıyor ve taş döşeme işçiliği ve yerinde döşeme ihalesi yapılıyor. Yani bir iş, üçe bölünerek yapılıyor. Bizim esas Nazilli Belediyesi olarak sormamız gereken bu. Şu anda yaptığınız çimento ihalesi, kum ihalesi ve taş döşeme ihalesinin bize toplam maliyeti, metrekare birim fiyatı nedir? Şu anki rayiç fiyatlarla Nazilli Belediyesi ihaleye çıktığı zaman bu bedeli kaç liraya alabilir? Bu fiyat farkı nedir? Burada kanunen bir sıkıntı var. 86 yılından beri yapılıyor diye aynı yöntemi devam ettirmeyelim. Yanlış bir şey varsa düzeltelim. Üçe bölünen ihalenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunun tek ihale yapılması gerekiyor. Yasal olarak bir sıkıntı olmayabilir ama yaklaşık maliyette bir sıkıntı olabilir mi? Biz onun tereddüdündeyiz. Arada 1 milyon 200 bin fark oluşması… Bir yanlışlık olmuş olabilir mi” ifadelerini kullandı.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise ihalenin yasalara uygun ve yeterli fiyat araştırması yapılarak gerçekleştirildiğini savundu.