Aslen Çineli olan ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yapan Talat Aydemir, bir süre önce koronavirüse yakalandı. 1 Şubat’ta fenalaşan Aydemir, yoğun bakım servisine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Aydemir, 14 Şubat günü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve iki çocuk babası Aydemir'in vefat haberi Çine'de olduğu kadar yıllardır görev yaptığı Kütahya'daki sağlık çalışanlarını ve sevenlerini de yasa boğdu. 

Kütahya'da bulunan sağlıkçılar ve vatandaşlar, kahraman sağlıkçı için sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda, Talat Aydemir'in adının uygun görülecek bir yere verilmesi talep edildi. 

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Valim Ali Çelik, Sayın Belediye Başkanımız Alim Işık; Tüm sağlık çalışanları ve Kütahya halkımız adına Covid-19'dan yitirdiğimiz Kütahya'da herkesin Ameliyatlarında bulunmuş, herkesin yardıma koşmuş, iyilik meleği KSBÜ Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anastesi Teknikeri Kahraman sağlıkçımız Talat Aydemir'in adını ölümsüzleştirmek, Kütahya ilinde yaşatmak adına siz değerli büyüklerimizin uygun göreceği herhangi bir yere isminin verilmesini Sağlık çalışanlarımız ve halkımız adına arz ederiz. Takdir Makamlarınızdır", ifadeleri kullanıldı.