Koçarlı Belediyesi, ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalara devam ediyor. İlçenin en önemli simgelerinden olan Cihanoğlu Kulesi ve Konağı’nın röleve ve restorasyon çalışması için mühendislik firmasına yer teslimi yapıldı. Çalışmaların ardından, kule ve konak halkın ziyaretine açılacak. Tarihi konağın bahçesi, kafetarya olarak hizmet verecek. Ayrıca, çocuk oyun parkı ile ailelerin vakit geçirebileceği bir alan oluşturulacak.

KULENİN TARİHİ

Cihanoğlu Kulesi, Koçarlı ilçe merkezinde 18’inci yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalabilmiş bir eserdir. Kule, Cihanoğulları beyliği (Cihanoğulları Ailesi) tarafından baskılardan korunmak amacıyla yaptırılmıştır.

Kulenin 1763 yılında yapıldığı bilinmektedir. Rivayet edilen bilgiye göre Kanuni Sultan Süleyman bir sefer sırasında bölgede konaklamış ve bu sırada bölgede bulunan Aşiret reisi Mehmet Bey’in çadırında bir çocuk dünyaya gelmiştir. Sultan Süleyman bu haber duymuş ve bunun uğur getireceğine inanarak çocuğa Cihan adını vermiştir. Sefer dönüşü Aileye Çine Çayı ve Sarıçay arasındaki büyük bir araziyi bağışlamıştır.