CHP’den ihraç edilen önceki İl Başkanlarından Barkan Kalınomuz, ihraç kararı ile ilgili Aydın Kulis’e açıklama yaptı. Partideki ideolojik savrulmayı eleştirdiği için ihraç edildiğini ve bundan onur duyduğunu söyleyen Kalınomuz, “Şimdiye kadar söylediklerimin içinde bir tane yalan, bir tane yanlış varsa Aydın meydanında kendimi asarım” dedi.

Kalınomuz’un açıklamaları şöyle:
“İhraç edildim. Atatürk’ün kurduğu CHP’den değil, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurduğu devşirme Y-CHP’den ihraç edildim.
Partinin ideolojik savrulmasını eleştirdiğim için, bu Genel Başkanın partiye yakışmadığını ifade ettiğim için atılıyor olmaktan gurur duyuyorum.
Bu ihraç kararını, bir şeref madalyası olarak taşıyacağım.
Bu partiden ihraç edilmem çok olağan. Nice Mehmet Bekaroğuları, nice Sezgin Tanrıkulu’ları, nice Yüksel Taşkınlar, nice Canan’lar var. O nedenle biz de zaten bu partiye yakışmıyorduk. 
Bugün eksen kayması yaşayan bir parti var. Mezhepçi bir yaklaşım var.
Tarih nasıl Ekmeleddin’i benim yargıladığım gibi yargılıyorsa, bunları da süreç içerisinde yargılayacak. Zaman her şeyin ilacı.”
KARARA İTİRAZ ETMEYECEK
“Verilen karara itiraz etme tenezzülünde bile bulunmayacağım. Benim için yok hükmündedir.
Kendilerine başarılar diliyorum.
Disiplin Kurulu Başkanının bu süreçte bana karşı gösterdiği nazik tavrından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ben savunma dahi yapmadım. Savunma yapma gereği de hissetmedim. 
Şimdiye kadar söylediklerimin içinde bir tane yalan bir tane yanlış varsa aydın meydanında kendimi asarım. Benim söylediklerim yalan ve yanlış şeyler değil, duyulmak istenmeyen şeyler.
“KUTLAMA YEMEĞİ YİYECEĞİZ”
Üstümden bir yük kalktı. Bugün eşim sevgi ile beraber kutlama yemeği yiyeceğiz. 
Biz gerçek CHP’nin oluşumu için yolumuza bakıyoruz.
Ocak ayında parti kurulacak. Bize düşen ne görev varsa biz de o oluşumun içinde oluruz. İl Başkanlığı gibi bir makama beni yakıştırıyorlar. Böyle bir mecburiyet de yok. Önemli olan ülke menfaatleri ve Atatürk. Yeni oluşum içinde partinin tuvaletini temizleme görevi verseler onu da yaparım.