Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, esnafın 9 aydır çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Kendilerini kimsenin düşünmediğini belirterek sert tepki gösteren Anbarlı, “Çaresizlik içinde olan bir oda başkanı olmaktan artık iğreniyorum, nefret ediyorum” dedi.

Tün dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de hızla artan koronavirüs salgını en çok esnafı mağdur etti. Seslerini duyurmak için bir çok platformda açıklama yapan esnaf odaları, çaresizlik içinde olduklarını belirtti.

Bu konuda en sert açıklamalardan biri de Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı’dan geldi. Kahvehane işletmecilerinin çok zor durumda olduğunu vurgulan Anbarlı, tepkisini “Vurun abalının sırtına” diyerek dile getirdi.

“ÜÇ KUŞAK DÜKKAN KAPATTI”

Anbarlı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu esnafın durumu ne olacak? ‘9 aydır kapalı yasaklı olan kahvehaneci ne yapıyor, bu kadar insan ne yapar’ diye hiç kimse düşünmez mi? Gerçekten yazıklar olsun. Kendi esnafına zulüm eden ve çaresizlik içinde olan bir oda başkanı olmaktan artık iğreniyorum, nefret ediyorum. Kapatın odaları, kahvehaneleri ortalık rahatlasın. Koronavirüs bitsin kökten. Kahvehaneci ruhsatları aktif diye koronavirüs bitmiyor. Neden? Kahvehaneci esnafı her daim devletinin milletinin yanında. 9 aydır esnaf delikli kuruşa muhtaç oldu. 90 yıldır kahvehane işleten üç kuşak dükkanı kapattı. Ne diyeyim, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. ‘Vurun abalının sırtına!’ Hiç bir yardım yok destek yok. (Anayasanın 173’üncü maddesi der ki, ‘devlet küçük esnaf sanatkarları koruyup kollayıcı tedbirleri alır’) Bir de esnaflarım der ki ‘Allah’ım hiç kimseyi ekmeği ile imtihan etmesin’. Bir de der ki, ‘9 aydır bize yapılan, bu ülkede bakana, vekile, bürokrata, başkanlara, devletten her ay maaşını tıkır tıkır alanlara yapılsa ne olur çok merak ediyoruz’.

Şunu çok iyi bilin, Allah’tan başka galip yoktur. Sabreden rahat eder düsturuyla 7/24 esnafımı dinliyor ve çok sitem işitiyorum. Bunları yazmak paylaşmak boynumun borcu. Sokakta, caddede olan gerçekleri söyledim. Önce sağlık fakat esnafın sağlığı kalmadı yetkili ve etkililere duyurulur. Söz gümüşse sükut altındır. Kalın sağlıcakla.”