Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Çeştepe pazar esnafını ve polis ekiplerine çay ve simit ikramında bulundu.

Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları, pazar esnafına ve emniyet güçlerine çay ve simit ikramında bulundu. Soğuk ve yağmurlu hava koşullarına rağmen sıcak ve samimi anlar yaşandı. Türk balkan kültürünün misafirperverlik ve dayanışma üzerine kurulduğunu, bunu yaşatacak nesillerin de var olduğunu göstermiş olan gençlere, pazar esnafı ve emniyet güçleri takdir ve teşekkürlerini ilettiler.

Gençlik Kolları üyelerinden Kaan Turan: ‘’ Dünya’yı güzelleştirmenin yaşadığımız yeri güzelleştirme ile başlayacağını benimsediklerini, birçok etkinlikte milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağımızı gösteren işlerde maneviyatı ön plana çıkaracak farkındalıklarda bulunduk. Başta dedelerimizin göç edip geldikleri Balkan coğrafyası olmak üzere, Anadolu coğrafyasında yaşamış bu toprakları benimseyip vatanı bilen farklı kültürlerin yarattığı zenginliklerin bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Yaşanılan hangi süreç olursa olsun birlik ve dayanışma ile zorlukların kolayca aşılabileceğine inanıyoruz ve bu inancın gereklerini rehber ediniyoruz. Başta Çeştepe halkına ve dernek üyelerine emeklerinden dolayı teşekkürlerimi dile getiriyorum’’ dedi.