Efeler Belediyesi’nin Tepecik Mahallesi’nde hayata geçireceği Tarımsal Ürün Fabrikası projesi için yapım töreni gerçekleşti. Üç aylık bir sürecin ardından üretime başlanması hedeflenen fabrikada sadece kadınlar çalışacak. 
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, kadınlara söz verdiği, kentin yöresel ürünlerinin kadın çalışanların ellerinde şekilleneceği fabrika projesinin ilk adımı atıldı. Kadın istihdamına katkı sağlayacak Tarımsal Ürün Fabrikası’nın yapım töreni, Tepecik Mahallesi’ndeki inşaat alanında gerçekleşti. 
Törende konuşma yapan Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlüt Başak, “Fakirin dostu, garibanın arkadaşı, üretim için çalışan, çözüm üreten Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a bu proje için teşekkür ederim. Sayın başkanım, hizmette sınır tanımıyor. Bizim için kadın demek hayat demektir, yaşam demektir.  Kadınlarımızın çalışacağı bu proje için kendisine ne kadar teşekkür etsek az” ifadelerini kullandı.
“KADIN ÜRETİCİLER OLARAK ÇOK MEMNUNUZ”
Yapım töreni gerçekleşen fabrika için Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür eden kadın üretici Kübra Solak da, “Böyle bir fabrika projesinden kadın üreticiler olarak çok memnunuz. Biz, ürettiğimiz ürünleri yetiştirmekten onur duyuyoruz. Efeler Belediyesi’nin de bunları en güzel şekilde halkımıza sunacağından, en verimli şekilde ürünlerimizi değerlendireceğinden eminim” diye konuştu. 
“KADINLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Yerel seçim çalışmalarında kadınlara verdiği sözü yerine getirebildiği için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay şunları söyledi:
“Bu projeyi yaparken bir istihdam sağlıyorsunuz. Üretilen ürünün katma değerini sağlıyorsunuz. Ürünün para etmesini sağlıyorsunuz. ‘Üreticiye bir fabrika kuracağım’ demiştim seçimlerde. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu duyuyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fabrikanın binasının bitmesi ve makinelerinin yerleştirilmesiyle üretime başlayacağız. Efeler halkına, kadınlarımıza hayırlı olsun.”