İnsan odaklı projeleri ile Efeler halkının günlük hayatını kolaylaştırmaya devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirdi.

Başkan Atay’ın 2020 yılında gerçekleştirdiği son projesi olan katlı otoparkın açılış töreni, koronovirüs tedbirleri kapsamında düzenlendi. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan Cumhuriyet Mahallesi 1961 Sokak’taki binayı katlı otoparka çeviren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesip, törenin ardından temsili araç park etti.

Törende; Başkan Atay, Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Vekili Veli Palavuz, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ve Zeybek Anonim Şirketi Genel Müdürü Fahri Önel, Efeler Belediyesi Katlı Otoparkı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 “HİZMET İÇİN İNAT ETTİK, İHALEYİ ALDIK”

2020 yılının son projesini hayata geçiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Seçimden önce söz vermiştim. Maydanoz parasına araç park edebileceğiniz bir otopark açacağım demiştim. Seçim vaatlerimden birini daha gerçekleştirdim ve olabilecek en ucuz haliyle otoparkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduğum için gururluyum. Bu bina 3 kez ihale edildi, birinde alındı ve devredildi, diğer iki ihaleye de giren olmadı. Böyle bir binanın topluma hizmet etmesi için bir kez daha ihale edilmesi için ricada bulunduk ve ihale tekrarlandı. Ne kadar değerli bir yer olduğu hatırlandı ve ihalede büyük bir yarış oldu ama inat ettik, ihaleyi aldık. Bu ihaleyi aldığımız için çok büyük mutluluk duyuyorum. Böyle bir varlığa değer katmış olmaktan da mutluluk duyuyorum. Efeler’deki varlıklarımızın değerini arttırma konusunda da başarıya ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.

 “MAYDANOZ PARASINA OTOPARK”

 “Benim arkamda olduğunuz sürece hangi sermaye, hangi şirket olursa olsun Efeler halkına yapacağım hizmetleri engelleyemez” diyen Başkan Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Efeler ilçesindeki trafik sıkışıklığını bir nebze olsun çözme konusunda, otoparkımızın yararlı olacağından hemfikiriz. Bunu gerçekleştirmenin, bir sözümü daha tutmamın onurunu, gururunu yaşıyorum. Seçimden önce bir maydanoz parasına otoparkı kullandıracağım demiştim, aynı fiyata veriyorum. Kurtarabilecek en düşük düzeyden halkımızın yararlanması için gereğini yaptık. Otoparkımızı boyadık, ışıklandırdık, tertemiz ve güvenli bir hale getirdik. Engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık sağladık ve giriş katımızı engelliler için ayırdık. Otoparkımızın Efeler halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

 “BAŞKAN ATAY’A NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Nedim Ören’in karantinada olması dolayısıyla vekil olarak törene katılan Veli Palavuz, Muhtar Ören’in yazılı açıklamasını katılımcılara okudu. Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Nedim Ören’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz otoparkımızın bende çok anlamlı izleri mevcuttur. Tam olarak 2 kaymakam 2 vali bir de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştük. Hiçbir yetkili konuyu sahiplenmedi. Bu ihaleye aylarca, yıllarca kimse katılmadı; katılsa da 1 veya 2 el değiştirdi. Başkanımız, daha hesaplı alabileceği ihaleyi, bütün zorluklara rağmen, inançlı, kararlı, azimli mücadelesi sonucu aldı ve bu binanın bugün otopark olarak açılışını gerçekleştiriyoruz. Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, günümüzde ulaşım ihtiyacının insan hayatında büyük yer kapladığını söyleyerek, “Bu otoparkın hizmete açılmasına şahit olduğum için gerçekten mutluluk duyuyorum. Sayın Belediye Başkanımıza, belediye meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarına bu konuda tekrardan hem teşekkür ediyorum, hem de takdir ediyorum.” dedi.

EFELER BELEDİYESİ KATLI OTOPARKI’INDA NELER VAR?

Zeybek Anonim Şirketi Genel Müdürü Fahri Önel, otoparkın içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Önel, “Otoparkımızda 322 araçlı park yeri,7 adet dükkân ve 1 adet oto yıkama bulunmaktadır. Park yerlerinin yüzde 10’unu engelli vatandaşlarımıza ayırmış bulunmaktayız. Açılışımızı bugün yapmamıza rağmen abonelik kayıtlarını almaya başladığımız günden bu yana vatandaşlarımızın çok büyük ilgisiyle karşılaştık. Otopark hizmetimizden tüm vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için fiyatlarımızı minimum seviyede tuttuk ve Efeler ilçesinde oluşan park yeri sorununu çözmek için bu hizmeti hayata geçiriyoruz. Otoparkımız 7-24 güvenlik kamerasıyla takip edilmekte olup vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla otoparkımıza araçlarını bırakabileceklerdir. Başta Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Katlı Otopark Açılış Töreni sonrası Başkan Atay, temsili olarak araç park edip, davetlilerle birlikte otoparkı gezdi.