Konuyla ilgili açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle belediyemiz bünyesinde çalışan emekçi kadınlarımıza 1 gün izin veriyoruz. Her yıl dünya kadınlar gününü mesai saatleri içinde kutluyorduk, bu yıl farklı olmasını düşündük. Belediyemiz bünyesinde çalışan tüm emekçi kadınlarımıza izin verdik. 8 Mart Pazartesi günü belediyemizde çalışan tüm kadınlarımız 1 gün izinli olacaklar. Tüm dünya emekçi kadınların bu güzel günlerini kutuluyorum” dedi.

KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Belediyede çalışan kadınlara bir gün izin veren Dinçer, 8 Mart dolayısıyla yayınladığı mesajda da kadına şiddete dikkat çekti.

Dinçer’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yaşamın her alanında bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri fedakârlık ve hoşgörüyle bütün güzelliklere layık olan kadınlarımız her zaman başımızın tacı olmuştur. Fakat ülkemizde neredeyse her gün yeni bir kadın cinayetine tanık oluyor ya da kadına şiddet olayları ile ilgili haberleri okuyoruz. Kadına yönelik şiddete ve baskıya son vermek, kadının toplumsal ve siyasal yaşama etkin olarak katılmasının yolunu açmak hepimizin görevidir. Toplum olarak kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak, o oranda güçlenir ve ileriye gideriz. Her türlü ayrımcılığın ve argonun olmadığı, kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı, hayatın her alanında eşit haklara sahip olarak kadınlarla birlikte yan yana yürüyeceğimiz bir toplum dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”