CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, geçen günlerde Gökbel Barajını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekillerine koronavirüs eleştirisinde bulundu. Kalabalık bir toplulukla yapılan ziyareti doğru bulmadığını ifade eden Şahin, vekilleri vurdumduymazlıkla suçladı.

Şahin’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde ilk vaka görüldüğü günden bugüne vaka sayısı, vaka sayılarındaki artışa oranla vefat sayısı da hızla artmaktadır. Gelinen süreçte ise salgının artık kontrolden çıktığı, vaka ve vefat sayısının resmi açıklamalardan çok daha fazla olduğu namuslu bilim insanları ve sağlık çalışanlarımız tarafından dillendirilmektedir.

23 Nisanlara, 19 Mayıslara, 30 Ağustoslara, 29 Ekimlere, 10 Kasımlara, baroların kongrelerine yasak koyan AKP’liler, AKP kongrelerine yasak getirmeyerek virüsün yayılmasına hizmet etmişlerdir. Ayasofya’nın açılışını siyasi malzeme ederek halkımızı neredeyse balık istifi dizerek yasak koymamışlardır. 1 Mayıs’tan itibaren de ekonomik alandaki eksik gedik kısıtlamaları da kaldırarak, turizm alanlarına da kısıtlama getirmeyerek artık her şeyin normale döndüğü mesajı vermişler, halkımızın bu açıklama ve uygulamalardan etkilenerek virüsün etkisinin geçtiği algısını uyandırmışlar, dolayısıyla virüsün rüzgar hızıyla yayılmasına engel olmamışlardır. Ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle halkımızın ölümlerden ölüm beğendiği ortamlarda başımızdaki siyasi iktidar işine geldiği gibi hareket etmiş ve siyasi şovlarına devam etmiştir.

21 Kasım 2020 tarihinde bir vurdumduymazlık örneği de Çine’de yaşanmıştır maalesef. AKP  Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, su tutmaya başlayan Çine Gökbel Barajını ziyaret ettiler. Hem de Çine teşkilatlarının yöneticileri, meclis üyeleri, alt kademe kolları ve partilileriyle pandemi kurallarını hiçe sayan bir kalabalık toplulukla. Aslında dönemin bakanı tarafından 2017 yılında Çine ovasına su verilme sözüne rağmen hala bitirilemeyen sulama projesinin ana elemanı barajın tepesinden memlekete yapılan yatırım miktarının süsüyle avunmaya çalıştılar.

Binlerce insanımızın hastalanmasına, vefat etmesine, açlık ve yoklukla baş başa kalmalarına sebep olan virüsün mağduru esnafımız, çalışan emekçilerimiz ve halkımız düştüğü olumsuz durum akıllarına bile gelmemişti.

Oysa sadece maske, mesafe, temizlik diyerek bütün suçu ve sorumluluğu halka yıkanlar gerçek anlamda bu salgına karşı tam bir kapanma sağlayıp, emekçi halkın geçimini sağlayacak desteği; esnafımızın hatta sanayicilerimizin de geçici süredeki geçimini sağlayacağı desteği vermesi gereken hükümet, bunları yapmadan tam tersine bu salgın ortamında insanlarımızı çalışmaya zorlayarak koronavirüsle mücadele ettiğini sanmaktadır.  Bu tamamen halka yapılan bir kandırmacadır.

AKP Aydın Milletvekillerinden tek bir ricamız vardır. Siyasi ikballeri uğruna şov yapmayı bırakıp kendilerini bir kahvehanecinin, berberin, lokantacının, işçinin, esnafın yerine koyup, onların çektikleri sıkıntıları yaşayıp çareler üretmeleridir. Yoksa yakın bir gelecekte memleket, iflas etmiş yürüyen mevta insanlarımızdan geçilmeyecektir.”