Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, partinin eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz’a, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kullandığı sözler nedeniyle tepki gösterdi.

İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kurnaz, şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edilen eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ''CHP'yi Führer Yönetiyor'' ifadesi kabul edilemez bir yakıştırmadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan koltuğu Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğudur. Kaldı ki dünyada binlerce insanın kanı elinde olan bir diktatör yakıştırması asla ve asla kabul edilemez!

Kişisel hırs ve menfaatleri nedeniyle siyasette bir yere gelememiş eskimiş siyasetçi figürlerinin ; İktidarı destekleyici asılsız iftiralarını ve yakıştırmalarını kabul etmiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi; emeğin, alın terinin, demokrasinin ve eşitliğin mücadelesini, kurulduğu günden itibaren vermektedir.

Partimizin ilk seçimlerde iktidara yürüyecek olması bazı çevreleri endişelendirmektedir. Bunun farkındayız.

Yapılan her türlü saldırıya ve çirkinliğe rağmen "Hiç kimse beni inandığım yoldan asla döndüremez" diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonuna kadar yanındayız!

İktidar yolumuzdan bizi alıkoyacak açıklamalara, tehditlere boyun eğecek değiliz.

Evet, hiç kimse bizi inandığımız bu iktidar yolundan geri döndüremez.

Hak, hukuk ve adalet mücadelesinin öncüsü olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde, yereldeki zaferi Türkiye mazbatasını alarak taçlandıracak ve en güzel yanıtı bu kesimlere vermiş olacağız.

Ayrıca açıklamayla birlikte özleştirmek için yapılan photoshopta ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilmez. Bu siyasi bir karikatürize etme değil, eli kanlı bir diktatör çağrışımı yaparak yönlendirmedir.”