Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan yeni kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çetindoğan, “Esnaf ve sanatkar o kadar zor durumdaki yeni gelen kısıtlamalara üzülecek hali kalmadı” dedi.
Çetindoğan’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:
“Mart ayından beri tüm dünya olarak zor bir sınav vermeye çalışıyoruz. Yaşamımızın her alanını etkileyen bir salgınla karşı karşıya kaldık. Aslında hepimiz biyolojik bir savaş veriyoruz. Virüse yakalanmamak için uğraşırken aynı zamanda hayatlarımıza devam etmeye çalışıyoruz. Bu durum eminim ki herkesi ilk olarak psikolojik anlamda çok etkiledi. İş yerlerimize korkuyla gider olduk, ailemizle, sevdiklerimizle aramıza mesafe koyar olduk yeri geldi evlatlarımızı bile sarılıp öpemedik. Ama hepimizin tek amacı en az zararla bu süreyi kısa tutmaya çalışmaktı ki maalesef olmadı. 10 aydır yaşanılan pandemi sebebiyle bir çok esnaf dükkanını kapattı, bir çok esnaf borçlandı artık biraz hafifler mi diye beklerken vaka sayılarında ki artış yeni kısıtlamalara sebep oldu. Şimdi tekrardan hepimiz evlerimize geri dönüyoruz. Daha 3-4 ay önce bazı şartlarla açılan işyerleri tekrar kapanıyor, bizim 10 aydır dükkanını hiç açamamış üyelerimiz var yeni gelen kısıtlamalara üzülüp dertlenecek hali kalmadı insanların. 
En başından beri esnaf ve sanatkârımız için bu konuları gerekli mercilere iletmeye çalıştık aldığımız olumlu dönüşlerde oldu ama ayakta kalabilmek için yetmediği zamanlar da. Yeni kısıtlamalara göre hafta sonu ve hafta içi yapılacak olan sokağa çıkma yasaklarında fırınlar, manavlar, kasaplar vb. işletmeler açık olacak restoranlarımız paket servislerine devam edecek ama kıraathaneler, birahaneler, servisçiler, kantinciler halen kapalı. Şuanda Aydın ilimizde sicile kayıtlı 2979 kahvemiz, 1765 servis işletmemiz, 237 kantin işletmemiz, 185 birahane işletmemiz 1768 lokanta işletmemiz ve bunun yanı sıra halı saha, çay bahçeleri, düğün salonları, oyun salonları vb. işletmelerimiz mevcuttur. Bu işletmelerin sahipleri devletimizden, hükümetimizden çok şey istemiyor. Bizlere kira desteği evimize sadece ekmek götürebilmek için destek SGK ve Bağkur primlerimizin açık olmadığımız günlerde ertelenmesi, Faizsiz kredi, aldığımız kredilerin vadelerinin uzatılması, elektirik, doğal gaz ve su faturalarının ertelenmesi, iş yeri sahiplerinin ellerini vicdanlarına koyarak kiracılarına sahip çıkmaları gibi. Evet devletimiz artık çok güçlü bizler devletimizden çok şey istemiyoruz bu isteklerimiz olamayacak şeyler değil.
Şimdi umuyoruz ki yeni gelen kısıtlamalar ve aşı çalışmaları biran önce sonuç verir ve bizlerde eski günlerimize kavuşuruz. Tabi ki bunu sağlamak birazda bizim elimizde her zaman söylüyoruz maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim.”