Çetinbaş’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vergi Dairesi’nde vezne çalışanlarının mesai saatlerine riayet etmediğine dair haberler yayınlamıştır.

İlgili kurumda bulunan arkadaşlarımız; Resmî gazetede yayınlanan 2016/1 sayılı Başbakanlık genelgesi; Anayasa ile garanti altına alınan dini inanç ve hürriyetin bir gereği olarak; Cuma Namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar izinli sayılır ibaresi gereğince ‘Cuma Namazı’ gerekçesi ile izinli sayılmaktadır.

Videonun saati de göz önüne alındığında; görevli arkadaşlarımız yasal izinli olarak Cuma namazı kılmaya gitmiştir. Kamu hizmetinin durdurulmasına izin vermemek için de bir veznenin mesai saatlerinde açık olması sağlanmıştır.

İnsanların evinden çıkmaya imtina ettiği pandemi döneminde, yapılandırma gibi zorlu bir süreci başarıyla atlatmış vergi dairesi çalışanlarımıza yapılan suçlamayı Büro Memur-Sen olarak kesin bir dille reddediyoruz.

Vatandaşı provake edebilecek bir haber olmasına karışılık biz iyi niyetimizi bozmayarak haberi sadece bilgisizce yapılmış bir haber olarak değerlendirmeyi uygun görüyoruz. İlgililerden; memurlarımız ile vatandaşı karşı karşıya getirebilecekleri haberler yaparken, kanun-mevzuat araştırması yapmalarını en azından bir bilene danışmalarını temenni ediyoruz.”