İncirliova’da yaşayan Gökçe Dikmen, 10 yıl önce eşinin görevi nedeniyle ilçeye yerleşti. Aslen Hataylı olan Dikmen, memleketine özgü lezzetlerin çevredeki arkadaşları tarafından çok beğenildiğini görünce bir iş yeri açmak istedi.

Hayalini gerçekleştiren Dikmen, ‘Can yöresel ürünler’ adıyla ilçede açtığı iş yerinde Hatay mutfağını Aydınlılara tattırmaya başladı. Bir ay önce faaliyete giren dükkanda satılan ev yapımı ürünler, beğeni topladı. 

“ÖZLEDİĞİM LEZZETLERİ AYDIN’A TAŞIMAK İSTEDİM”

Hatay’a özgü pek çok lezzeti satışa sunan ve talepler doğrultusunda ürünlerini artıran Dikmen, “Aslen Hataylıyım. Kendim yıllardır gurbette olduğum için en çok aradığım, özlediğim lezzetleri dükkanımda bulundurmaya çalıştım. Künefelik peynir, Hatay’ın ünlü tatlılarından kabak tatlısı, çökeleği yine Hatay’a ait nar ekşisi, sumak biber salçası… Bunun gibi aklınıza gelebilecek Hatay’a özgü birçok ürünü bulundurmaya çalışıyorum. Talepler üzerine de çoğaltıyorum. Mutfağımızı tatmak isteyen herkesi bekliyorum” diye konuştu.

KABAK TATLISI KİREÇTE BEKLETİLEREK YAPILIYOR

Hatay’a özgü bazı ürünler hakkında bilgi veren Gökçe Dikmen, kabak tatlısını diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin kireçte bekletilerek yapılması olduğunu söyledi. Dikmen, “Daha çıtır bir lezzeti vardır. Aydınlıların mutlaka denemesini tavsiye ederim” dedi.

SADECE REÇEL DEĞİL, TATLI OLARAK DA TÜKETİLİYOR

Hatay mutfağına özgü reçellerden de bahseden Dikmen, “Hatay’a özgü ceviz reçeli, turunç reçeli son derece lezzetlidir. Yine bir gece önceden kireçle bekletilerek yapılır. Bir tatlı kıvamındadır. Sadece kahvaltılık olarak değil, gönül rahatlığıyla tatlı olarak da tüketebileceğiniz bir reçel” ifadelerini kullandı.

KÖMBE, BİBERLİ EKMEK VE DAHA FAZLASI….

Kadın girişimci Dikmen’in titiz bir şekilde hazırladığı ve Hatay mutfağının vazgeçilmezi ürünlerin bazıları şunlar;

Künefelik peynir, Sumak-firik, kabak tatlısı, sürk çökeleği, nar ekşisi/humus, biber salçası, ceviz-tutunç reçeli, tuzlu yoğurt, Hatay’da yetişen sebzelerden yapılan kurutmalıklar, Hatay zeytini, tarhana, erişte, içli köfte, kerebiç köpüğü.

CAN YÖRESEL ÜRÜNLERE ULAŞMAK İÇİN

Hatay’a özgü ev yemeklerini de taleplere göre müşterilere ulaştıran Can Yöresel Ürünler, İncirliova tren istasyonu karşısında hizmet veriyor. Ayrıca sipariş vermek isteyenler, 0505 488 21 31 numaralı telefondan iş yerine ulaşabilir.