Ziyarette Başkan Gürer'e, Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hayriye Dalfidan, kadın gazeteciler Fatma Yazıcı ve Hatice Karagöl de eşlik etti.

“HAKLARINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya: "Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eserdir". Hayatı anlamlı kılan, yaşamımızı güzelleştiren kadınlarımızdır. Yeri gelmişken bir ayrıntıyı belirtmek isterim. Zaten bizim ailemizde kadınların yeri çok başkadır. Kadınların çilekeş olduğunu, gerçekten emekçi olduğunu ben annemden, eşimden bilirim. Bizi rahmetli babam Almanya'da çalıştığı için annem büyüttü, hem analık, hem babalık yaptı. Kıymetli eşim Füsun Hanım yine aynı şekilde evlatları için gece gündüz demeden çabalıyor. Anamız, eşimiz, kız kardeşimiz olan kadınlarımızın asla haklarını ödeyemeyiz. Kızlarım da sosyal konulara özellikle kadın hakları konusuna çok duyarlı, Ayşegül kadın derneklerinin çalışmalarına katılıyor, Nilüfer ise CHP'nin kadın kollarında çalışmalarını sürdürüyor. Ailecek kadınların haklı mücadelesinin yanındayız diyebilirim. Bu vesileyle sizlerin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günleri kutluyorum, ziyaretiniz dolayısıyla sizlerin şahsında Kadın Haklarını Koruma Derneği'nin tüm üyelerine ve kadın gazeteci arkadaşlarım Fatma Yazıcı ve Hatice Karagöl'e ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Dernek çalışmaları adına çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Gürer: "Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla özel olarak çıkardığımız "Yeter Söz Kadınların" gazetesini İncirliova Belediye Başkanımız Aytekin Kaya'ya hediye etmek ve yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak için kendisine ziyarette bulunduk. Dernek çalışmalarımız adına verimli bir görüşme oldu, artık düzenli olarak çıkaracağımız dergimiz için destek sözümüzü aldık. Kadın hakları konusunda duyarlı olan ve bizi her çalışmamızda destekleyen Aytekin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi olarak İncirliova Belediyemiz ile önümüzdeki günlerde çok güzel çalışmalar yapacağız" diye konuştu.