Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimi ve 60 TOBB Sektör Meclisi ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Ali Kopuz, Selçuk Öztürk, Ayhan Zeytinoğlu, Tamer Kıran, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ile TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Ülken, Cengiz Günay, Mahmut Özgener, Öztürk Oran, Zeki Kıvanç, Oğuzhan Sadıkoğlu, Davut Çetin, Özer Matlı ve Selim Kandemir katıldı.
Toplantıda, vergi, SGK borcu ötelemeleri, salgın nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşayan Oda ve Borsa üyeleri için bir yıl geri ödemesiz kredi gibi kredi fırsatlarının, pandeminin başından bu yana süregelen kredilerin yapılandırılması ve kira desteklerinin oluşturulması gündeme getirildi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş’ın Çalışma Mevzuatı Sunumunun ardından koronavirüs salgının çalışma hayatı ve istihdam üzerindeki etkilerine dair açıklamalarda bulundu. Ülken, yaptığı açıklamalarla hem bölgesel hem sektörel anlamda Aydın ve AYTO üyelerinin sorunlarını iletti.