Aydın’ın en merkezi noktalarından biri olan Ilıcabaşı Mahallesinde yer alan, belediye imar planında turizm tesis alanı olan, içerisinde jeotermal su kullanım hakkı izni bulunan AYTER alanı, yine atıl kaldı.

Aydın için çok önemli bir alan olan AYTER alanı, 1989 yılından beri atıl durumda bekliyordu. Şehrin en hareketli bölgesinde bulunan AYTER alanı Denizli karayolu ve Forum Aydın alışveriş merkezinin yanında yer alıyor. Alan içerisinde yıllar önce çıkarılmış, otellerin kullanımına uygun jeotermal kaynak bulunuyor.

Konum ve nitelik olarak cazip olmasına rağmen, AYTER alanına henüz çivil çakılmadığı gibi, son dönemde iki bakandan gelen iki ayrı açıklama da kafaları karıştı.

BAKAN VARANK: TERMAL OTEL YAPILACAK

AYTER alanı ile ilgili ilk projeyi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Mart 2019’da yaptığı Aydın ziyaretinde açıklamıştı. AYTER alanına 5 yıldızlı termal otel kurulacağını duyuran Varank, “Rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun da bize emaneti 5 yıldızlı termal oteli kent merkezine kazandıracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak termal otel projesi uzun süre hayata geçmeyince, projenin iptal edildiği öne sürüldü.

Temmuz 2019’da projenin iptal edilmediğini açıklayan Dönemin Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Bakanlığın da desteğiyle finans sorununu çözüp AYTER alanında termal turizm alanını yapacaklarını yineledi.

BAKAN KURUM ŞAŞIRTTI

Bu açıklamalardan bir yıl sonra, Aydın’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, farklı bir proje ile karşımıza çıktı.

AYTER alanına Millet Bahçesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, “Efeler Diyarı Aydın’a bir millet bahçesi yakışır dedik. Bu kapsamda yaptığımız görüşmede Ayter A.Ş’ye ait merkezde üniversitenin altında, alışveriş merkezinin yanında 92 bin metrekarelik alanda Aydın’a yakışan bir millet bahçesini Aydın’a kazandırıyoruz” dedi.

Otel projesi ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığı alanda, yaklaşık bir yıldır millet bahçesi için de bir girişimde bulunulmadı.

AYTER alanına yapılacak proje, Aydınlılar için de merak konusu oldu.